Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius: Ενδείξεις ”ευκαιρίας” για 4 τράπεζες;

Εντυπωσιακές χαρακτηρίζει η Fortius τις απώλειες που έχουν υποστεί οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες (Εθνική, ALPHA, Eurobank και Πειραιώς) στις τελευταίες καθοδικές συνεδριάσεις, ενώ ”αναρωτιέται” μήπως κάπου εδώ προσφέρεται ”ένας μικρός θησαυρός”.

Fortius: Ενδείξεις ”ευκαιρίας” για 4 τράπεζες;
Εντυπωσιακές χαρακτηρίζει η Fortius τις απώλειες που έχουν υποστεί οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες (Εθνική, ALPHA, Eurobank και Πειραιώς) στις τελευταίες καθοδικές συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Αναλυτικότερα: Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα χρειαστεί άνοδο 17,7% από το χθεσινό κλείσιμο για να προσεγγίσει το υψηλό των τελευταίων 11 ημερών, η μετοχή της Eurobank 17,8%, η μετοχή της ALPHA 14,17% και ο τίτλος της Πειραιώς 21,06%.

Επίσης, η τιμή της Εθνικής βρίσκεται κατά 2,1% υψηλότερα από τα χαμηλά των τελευταίων 100 συνεδριάσεων, της Eurobank κατά 8,5%, της ALPHA κατά 17,54% και της Πειραιώς κατά 27,3%.

Από τεχνικής απόψεως, εάν εφαρμόσουμε τον Relative Strength Index (RSI) και στις τέσσερις μετοχές διαπιστώνουμε ότι εκτός από την ALPHA (31,8 μονάδες δείκτη) οι υπόλοιπες τρεις τράπεζες βρίσκονται σε άκρως υπερπουλημένα επίπεδα τιμών (Εθνική 16,15, Eurobank 24,98, Πειραιώς24,67).

Επίπεδα που σπανίως έχουν να δουν τα τελευταία τρία χρόνια ανοδικής πορείας. Μήπως κάπου εδώ προσφέρεται ένας μικρός ”θησαυρός” από απόψεως αγοραστικών τιμών των τεσσάρων τραπεζικών τίτλων σε όσους επενδυτές πιστεύουν ότι η μακροπρόθεσμη τάση δεν έχει αλλάξει;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v