Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αγριο ξύλο” στα μεσαία

Με πολλαπλάσιες απώλειες του δείκτη Mid 40 ο Γ.Δ. οδηγείται προς τις 3.950 μονάδες. Σημαντικές οι απώλειες της Εθνικής προς τα 34 ευρώ, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν ακόμη οι Coca Cola 3E, Aγροτική Τράπεζα, Βιοχάλκο και Eurobank. Στο ”κόκκινο” σχεδόν όλο το ταμπλό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πολλαπλάσιες είναι συγκριτικά οι απώλειες του δείκτη MID-40 (2,5%) έναντι του FTSE-20 και άλλων επιμέρους βασικών δεικτών.

Η σημαντική υποχώρηση που καταγράφεται με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές στις μετοχές της Τεχνικής Ολυμπιακής, Ελληνικής Τεχνοδομικής, Εθνικής Τράπεζας και ορισμένων ακόμη φέρνει το MID-40 προς τις 4.440 μονάδες.

Είναι ενδεικτικό πως στις 14:45 μόνο οι μετοχές της FG Europe (3,06 ευρώ), ΔΟΛ (3,36 ευρώ), Μαίλλης (3,24 ευρώ) και Αστήρ Παλλάς, Εγνατία Τράπεζα (που κυμαίνονταν οριακά) ξεχώρισαν από την κατηγορία της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Την ίδια ώρα, οι απώλειες για τη μετοχή της Εθνικής έφταναν μέχρι και το -4%, προς τα 34 ευρώ, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφονταν επίσης για Coca Cola/3E, Aγροτική Τράπεζα, Βιοχάλκο, Eurobank.

Είναι ενδεικτικό πως από το σύνολο συναλλαγών των περίπου 210 εκατ. ευρώ, τα 132 αφορούσαν στις μετοχές του FTSE-20, και τα υπόλοιπα σε τίτλους του MID-40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v