Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η αποπομπή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, Δ.Κωστόπουλου, τα σενάρια περί συγχώνευσης Tellas-ΤΙΜ, τα επενδυτικά σχέδια της Coca Cola, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες Alpha Bank και ΕΛΠΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης


Η αποπομπή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, Δ.Κωστόπουλου, τα σενάρια περί συγχώνευσης Tellas-ΤΙΜ, τα επενδυτικά σχέδια της Coca Cola, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες Alpha Bank και ΕΛΠΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Πέμπτη.

Αποπομπή Δ.Κωστόπουλου: Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, Δ.Κωστόπουλος, μετά τη δήλωσή του ότι ο Κ.Καραμσνλής έδωσε εντολή, όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση, να μη δημοσιοποιηθούν στοιχεία για εμπλοκή υπουργών του ΠΑΣΟΚ και τραπεζιτών σε χρηματιστηριακά παιχνίδια την επίμαχη περίοδο 1999-2000.

Tellas-TIM: Επανέρχονται τα σενάρια για τη συγχώνευση της Tellas με την ΤΙΜ και τη δημιουργία του δεύτερου ισχυρού τηλεπικοινωνιακού ”πόλου” που θα βρεθεί απέναντι στον όμιλο του ΟΤΕ, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του τύπου. Σχετική ερώτηση, μάλιστα, κατέθεσαν χθες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Credit Agricole: Νέα τροφή στα σενάρια για δυναμική είσοδό της στο χορό των τραπεζικών εξαγορών έδωσε χθες η Credit Agricole, γράφει το Κέρδος, με τους πιθανούς στόχους να συμπεριλαμβάνουν και την Εμπορική Τράπεζα.

Alfa Alfa Energy: Όπως αναφέρει το Κέρδος, ο επιχειρηματίας Α.Μεταξιώτης είναι ο στρατηγικός επενδυτής που θα αναλάβει να βγάλει την Alfa Alfa Energy από το αδιέξοδο των τελευταίων μηνών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης, επισημάνθηκε ότι ο κ.Αστέριος Μεταξιώτης θα είναι ο νέος βασικός μέτοχος της εταιρείας.

Coca Cola 3E: Στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με χυμούς, στις αγορές της Ιταλίας και της κεντρικής Ευρώπης, προτίθεται να προχωρήσει η Coca-Cola 3E, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, κ.Δ.Κωνσταντίνου, στο Reuters, όπως αναφέρεται στο Κέρδος.

Ολυμπιακή: Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει σύντομα νέο κύκλο ερευνών στις Ολυμπιακές Αερογραμμές για πιθανές κρατικές χρηματοδοτήσεις την περίοδο 2004-2005-2006.

Ευρώ: Σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Reuters, που δημοσιεύει σήμερα η Ελευθεροτυπία, οι έλληνες βιομήχανοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις της ανόδου του ευρώ, όχι μόνο στις εξαγωγές, αλλά και στον τουρισμό και τη ναυτιλία.

Φορολογία: Στα ύψη βρίσκεται η φορολόγηση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων στην Ελλάδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες τις ευρωζώνης, αν και βρίσκεται πλησίον του μέσου κοινοτικού όρου, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία.

Ακάλυπτες επιταγές: Πρόταση για μείωση των διοικητικών ποινών που προβλέπονται για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν εκδώσει ακάλυπτες επιταγές επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Alpha Bank-ΕΛΠΕ: Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν χθες η Alpha Bank και τα Ελληνικά Πετρέλαια δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες.

ΟΛΘ: Στο ”μικροσκόπιο” της Hutchison Port Holdings βρίσκεται το λιμάνι τις Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Ημερησία, την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της εταιρείας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε εκτεταμένες συζητήσεις συνεργασίας με την εισηγμένη και εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για επενδύσεις στο λιμάνι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v