Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγόμενη αντιστροφή τάσης

Σημαντική αντιστροφή της ανοδικής τάσης στην αγορά προκάλεσε η ανακοίνωση της απρόσμενης ανόδου του αμερικανικού πληθωρισμού και η μεταστροφή των stock futures σε πτωτικά. Στο κόκκινο όλες οι τράπεζες, μεταξύ αυτών και η Alpha που οδήγησε την άνοδο της συνεδρίασης μέχρι τις 15.30.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Γυρίζει η αγορά, καθώς τα νεότερα και οι εκτιμήσεις από τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά, τη Ν. Υόρκη, δεν είναι και τόσο θετικά.



Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στον FTSE-20, όπου ούτως ή άλλως, η τάση παρέμενε εύθραυστη τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Είναι ενδεικτικό πως η μετοχή της Alpha Bank από το 4% διαμορφώνονταν στις 16:00 στα 21,62 ευρώ με σαφώς περιορισμένα κέρδη της τάξεως του 1,3%.

Πτωτικά διαμορφώνονταν οι μετοχές της Εθνικής, Πειραιώς, ακριβώς στα 24 ευρώ ισορροπούσε η Eurobank, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα για αρκετούς ακόμη τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Εύλογα η επιβάρυνση μεταφέρθηκε σταδιακά σε μεγάλο μέρος της αγοράς με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να επιβαρύνεται στο 1 προς 1,5 και αρκετούς τίτλους από τη μεσαία – μικρή κεφαλαιοποίηση να χάνουν σημαντικό μέρος των αρχικά μεγαλύτερων κερδών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v