Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στις δηλώσεις του νέου προέδρου του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλου, στην έκθεση του ΚΕΠΕ για την αγορά ακινήτων, στην κίνηση της ΑΝΕΚ για σημαντικές εκπτώσεις σε δρομολόγια της Κρήτης, αλλά και στην αγορά του 31,5% των μετοχών της Marfin από την Dubai Financial, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα σημερινά δημοσιεύματα του τύπου.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις δηλώσεις του νέου προέδρου του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλου, στην έκθεση του ΚΕΠΕ για την αγορά ακινήτων, στην κίνηση της ΑΝΕΚ για σημαντικές εκπτώσεις σε δρομολόγια της Κρήτης, αλλά και στην αγορά του 31,5% των μετοχών της Marfin από την Dubai Financial, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα σημερινά δημοσιεύματα του τύπου.

Intracom: Στις 26 Μαΐου θα μεταβεί στη Μόσχα η ηγεσία της Intracom για να υπογράψει τη συμφωνία πώλησης του 51% της Intracom Telecom στη Sistema, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο θέμα της Ημερησίας. Ο πρόεδρος της Sistema ανακοίνωσε τη μεταφορά δραστηριοτήτων της Intracom Telecom στη Ρουμανία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Eurobank: Τις θετικές επιπτώσεις στη μελλοντική πορεία του ομίλου της Eurobank που ”προσφέρει” η τουρκική τράπεζα Tekfen Bank περιγράφει σε report για την ελληνική τράπεζα ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Moody’s, ο οποίος διατηρεί αμετάβλητες τις συστάσεις του για την πιστοληπτική ικανότητα της Eurobank, όπως γράφει η Ημερησία.

Εθνική: Σοβαρά ερωτήματα για όρους της συμφωνίας εξαγοράς της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα θέτουν ο Σύλλογος Υπαλλήλων της τράπεζας και η αντιπολίτευση, ενώ καμπανάκι χτυπάει και ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch, όπως γράφουν τα Νέα. Σε έκθεσή της με αφορμή την εξαγορά, την οποία θεωρεί ”υψηλού ρίσκου”, η Merrill Lynch υποβάθμισε δυο ομόλογα της εθνικής.

ΣΕΒ: Στην ανάληψη καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ, κ.Δ.Δασκαλόπουλο, αναφέρονται σήμερα οι περισσότερες εφημερίδες. Μεταξύ άλλων, ο κ.Δασκαλόπουλος επεσήμανε ότι η οικονομία έχει ανάγκη από σοβαρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Ακίνητα: Δεν υπάρχει θέμα απότομης, γενικής πτώσης των τιμών των ακινήτων, εκτός κι αν προκύψει εκτεταμένο πρόβλημα στην εξόφληση στεγαστικών δανείων ή γενικευμένη οικονομική κρίση, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, η οποία δημοσιεύεται στον τύπο.

Επενδύσεις: Εδραιώνουν την παρουσία τους στην αγορά επενδύσεων real estate το Global Emerging Property Fund, σε συνεργασία με τον όμιλο Λάτση, με επίκεντρο τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, στη Βουλγαρία οδεύει προς κατάληξη επένδυση για την ανάπτυξη συγκροτήματος επμπρικών-επιχειρηματικών χρήσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η EFG Eurobank Properties, η οποία συνεργάζεται με το Global Emerging Property Fund για τις προαναφερθείσες χώρες, ετοιμάζεται παράλληλα να διεισδύσει με εξειδικευμένα εταιρικά σχήματα στις αγορές της Πολωνίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Οικονομία: Ανησυχία για τον πληθωρισμό εκφράζουν οι ανά τον κόσμο διαχειριστές κεφαλαίων και προβλέπουν περαιτέρω άνοδο των επιτοκίων διεθνών εντός του προσεχούς δωδεκαμήνου. Θεωρούν υπερτιμημένο το δολάριο και υποτιμημένο το γεν, ενώ εμφανίζονται αισιόδοξοι για τις ευρωπαϊκές μετοχές, σύμφωνα με το Κέρδος, το οποίο επικαλείται έρευνα της Merrill Lynch.

Ακτοπλοΐα: Η ΑΝΕΚ Lines με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως ενεργοποιεί άμεσα για την τρέχουσα περίοδο σημαντικά εκπτωτικά πακέτα προσφορών με αιχμή των εκπτώσεων τα ημερήσια δρομολόγια για Χανιά-Ηράκλειο και ειδικό πακέτο για Ρέθυμνο της τάξης του 50% στους ναύλους επιστροφής επιβατών και 20% στους ναύλους επιστροφής οχημάτων, αλλά και δωρεάν μεταφορά ΙΧ και δικύκλων στην πρώτη διαδρομή. Σημειώνεται ότι χθες ΥΕΝ και εφοπλιστές υπέγραψαν την απόφαση για την απελευθέρωση των ναύλων.

Πανωτόκια: Ο ανατοκισμός των καθυστερούμενων τόκων πρέπει να γίνεται ανά εξάμηνο, ανεξάρτητα αν αυτό αναφέρεται ή όχι στη σύμβαση που έχουν υπογράψει οι τράπεζες με τους δανειολήπτες, ενώ η εφαρμογή του νόμου για τα πανωτόκια έχει αναδρομική ισχύ, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v