Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη γιᨔπεριφέρεια”- Alpha Bank

Άντεξαν σε μέρες δυσκολότερες για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση συγκεκριμένες μετοχές εταιριών της χαμηλότερης- Πόσο μάλλον τώρα που εξομαλύνεται εν μέρει το κλίμα, ενισχύεται η διάθεση και στο παρασκήνιο συντελούνται διεργασίες και συμφωνίες προς την κατεύθυνση ισχυροποίησης ορισμένων εισηγμένων. Σταθερά υψηλότερα ο Γ.Δ. με οδηγό την Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ”άγριες” διαθέσεις ξεκίνησαν ποικιλώνυμοι παράγοντες της Σοφοκλέους μετά τις 14:00.

Προς αυτή την κατεύθυνση βέβαια συνηγορούσε το σταθεροποιητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί από νωρίς στο μεγαλύτερο μέρος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Δεν είναι τυχαίο πως μέχρι εκείνη την ώρα συντηρούνταν στο περίπου 2% ο τραπεζικός δείκτης, και στο 0,6% ο τηλεπικοινωνιακός.

Κατά την εκτίμησή μας το ”μαξιλάρι”, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, στον τραπεζικό κλάδο δημιουργήθηκε με αφορμή την προσαρμογή τιμής και εισαγωγή νέων μετοχών αρχικά της Alpha Bank αλλά και από αύριο της Eurobank.

Η μετοχή της πρώτης βρίσκεται σε διαπραγμάτευση πολύ κοντά στα 22,22 ευρώ (υψηλά ημέρας), της δε Eurobank, πέριξ των 24,40 έναντι ανώτατης 24,72 ευρώ.

Οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τα 250 εκατ. ευρώ, σχετικά ικανοποιητικός τζίρος, με αυξημένες συναλλαγές σε μετοχές εταιριών της Μεσαίας-Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

Αναμφίβολα ξεχωρίζει η μετοχή της Veterin, με ανοιχτές εντολές στο limit up από το προάνοιγμα κιόλας, (μετά τις τελευταίες εξελίξεις) με συναλλαγές περισσότερες του 1,2 εκατ. τεμαχίων στη ΝΕΛ, αλλά και σε Δομική Κρήτης, Μεσοχωρίτη, Ζήνων, Unisystems, Byte, Ιμάκο και ορισμένων ακόμη.

Ενδεικτικό της διάθεσης που διαμορφώθηκε σταδιακά μέχρι τις 14:40 είναι το ότι για περίπου 45 μετοχές το ποσοστό απόδοσης ξεπερνούσε το 3%.

Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς για ακόμα μια συνεδρίαση το ”βραχυπρόθεσμο παιχνίδι” αποκτά δυναμική (με υψηλό βέβαια ρίσκο), αν και σε αυτή την κατηγορία των εταιριών, όλο και πληθαίνουν οι επιχειρηματικές διεργασίες, κινήσεις.

Από τον ακτοπλοΐκό κλάδο θα πρέπει να σημειωθεί πως ενισχύεται η μετοχή της Blue Star, Αττικα Συμμετοχών (δες σχετικό θέμα από την Γενική Συνέλευση με... δέλεαρ την επιστροφή κεφαλαίου 0,60 ευρώ), αλλά και την ΑΝΕΚ προς τα 1,89 ευρώ και τις Μινωικές προς τα 4,20 ευρώ.

Η μετοχή της Marfin ως απόρροια της σπουδαίας επιχειρηματικής, στρατηγικού χαρακτήρα, συμφωνίας, ενισχύεται κατά περίπου 1,4% πέριξ των 27,40 ευρώ με συναλλαγές περίπου 100.000 τεμαχίων.

Σημείωση: Η ανταπόκριση και κυρίως η θέρμη των πολλών φίλων που απάντησαν στην πρωινή μας αναφορά για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαδόπουλου έρχεται να επιβεβαιώσει δύο τινά: Αφενός μεν τη διογκούμενη αγανάκτηση μεταξύ των ”πράσινων” οπαδών για την σταθερή ”αποπαναθηνακοποίηση” του ιστορικού σωματείου και της ορθότητας (ή όχι) των επιλογών της διοίκησης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v