Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο οι τράπεζες - ανάσες σε μεσαίους

Η ”ανακωχή” στις πωλήσεων σε Alpha Bank και δευτερευόντως στην Eurobank ενδέχεται να οδηγήσει σε μερική σταθεροποίηση ορισμένων βασικών μετοχών για σήμερα και αύριο. Οι διαθέσεις αντίδρασης μετοχών κάποιων εταιριών όπως των Altec, Σιδενόρ, Ελμέκ, S&B και Νεοχημική που κινούνται κόντρα στο ρεύμα, δεν αποκλείεται να προοιωνίζεται ανάλογη συνέχεια για επιλεγμένους τίτλους της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μαζεύεται εν μέρει η αγορά καθώς μετά τη μετοχή της ΔΕΗ και η Alpha Bank ”γύρισε” θετικά.

Από τα χαμηλά των 29,14 ευρώ, η μετοχή της Alpha Bank διαμορφώθηκε σταδιακά μέχρι τις 13:25 προς τα 29,94 ευρώ, με συναλλαγές που ξεπερνούσαν τις 250.000 τεμάχια.

Η αναφορά στην Alpha Bank γίνεται αφενός λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας και νευρικότητας της αγοράς, αφετέρου εξαιτίας του ενδεχομένου καταγραφής σημαντικών βραχυπρόθεσμων μεταβολών.

Τόσο στην Alpha Bank όσο και στην Eurobank πρόκειται να εισαχθούν νέες μετοχές, κάτι που ενδέχεται να λειτουργήσει βραχυπρόθεσμα ως ”μαξιλάρι”, αρχικά για την Alpha Bank και αργότερα για τη Eurobank.

Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται βραχυπρόθεσμα να υπάρξει επαναπροσέγγιση ενδεχομένως και διακράτηση συγκεκριμένων περιοχών στήριξης (κατ’ αρχήν οι 4.130 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη αλλά και του FTSE-20).

Δεδομένης της εικόνας που εμφανίζουν σταθερά, και μάλιστα από τα δυσκολότερα της συνεδρίασης, μετοχές εταιριών όπως Σιδενόρ, Χαλκόρ, Altec, Μηχανική, αλλά και ΕΥΔΑΠ, Ελμέκ, Notos, δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να παρατηρηθεί σε λίγη ώρα με το ”άνοιγμα” της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως με διαμορφωμένη ανοδική φορά από την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνονται οι μετοχές των Compucon, Ζήνων, Νεώριον, Γκάλης, Ευρωσυμμετοχές, ΔΕΛΤΑ Project, Κατσέλης και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v