Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η συνέντευξη του κ. Ν. Γκαργκάνα στην Καθημερινή της Κυριακής, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η ΤτΕ έχει ζητήσει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μεταφερθούν στην κεντρική τράπεζα τα θέματα προστασίας των συναλλασσομένων με τράπεζες, οι αλλαγές στη διοίκηση του ΣΕΒ, η κατάθεση προσφορών για τους νέους οδικούς άξονες, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η συνέντευξη του κ. Ν. Γκαργκάνα στην Καθημερινή της Κυριακής, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ΤτΕ έχει ζητήσει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μεταφερθούν στην κεντρική τράπεζα τα θέματα προστασίας των συναλλασσομένων με τράπεζες, οι αλλαγές στη διοίκηση του ΣΕΒ, η κατάθεση προσφορών για τους νέους οδικούς άξονες, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Οδικά έργα: Σημαντικές εξελίξεις γύρω από τα επτά πακέτα οδικών έργων που θα υλοποιηθούν και με ιδιωτικά κεφάλαια αναμένει το ΥΠΕΧΩΔΕ μέσα στον επόμενο μήνα, γράφει η Ημερησία. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα του ΥΠΧΩΔΕ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κατάθεση των τελικών προσφορών για τον Ε-65 και τον άξονα Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, ενώ μέσα στον Ιούνιο αναμένεται το ξεκαθάρισμα με τις ενστάσεις στην Ε.Ε. για την υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης και το τμήμα Μαλιακός-Εγνατία (Ράχες-Κλειδί) του ΠΑΘΕ.

PC Systems: Θετική κατάληξη φαίνεται ότι είχαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζών και του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου για την εξαγορά της πρώην θυγατρικής του ομίλου Πουλιάδη PC Systems, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις, αναφέρει η Ημερησία.

Ελληνική Τεχνοδομική: Τη δυναμική επέκταση των δραστηριοτήτων του σε νέες αγορές του εξωτερικού σχεδιάζει ο όμιλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ομίλου βρέθηκαν προ ημερών στη Ρωσία, καθώς η Ελληνική Τεχνοδομική προτίθεται να διεκδικήσει μεγάλο οδικό έργο στη Μόσχα, ενώ στο στόχαστρό της μπαίνουν και έργα real estate στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ομόλογα: Ανοίγει σήμερα, εκτός απροόπτου, το βιβλίο προσφορών για την κοινοπρακτική έκδοση ομολόγων 5ετούς διάρκειας που πραγματοποιεί το Δημόσιο, προκειμένου να δανειστεί το ποσό των 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας.

Γκαργκάνας: Στο επίκεντρο των αιτιάσεων κατά των τραπεζών επανέρχεται το θέμα των προμηθειών που επιβάλλονται στα τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες, γράφει σήμερα η Ναυτεμπορική. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος έχει ζητήσει, όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, να μεταφερθούν με νομοθετική ρύθμιση στην κεντρική τράπεζα τα θέματα προστασίας των συναλλασσομένων με τις τράπεζες.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η ΤτΕ διαπιστώνει ότι διατροφή, υπηρεσίες και ενέργεια ”ενοχοποιούνται” για τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ελλάδα.

ΣΕΒ: Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, νέα πρόσωπα στη διοίκηση του ΣΕΒ φέρνει η ανάληψη καθηκόντων προέδρου από τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο της ΔΕΛΤΑ, που αναμένεται να κατακυρωθεί στην αυριανή γενική συνέλευση των μελών του.

Ελληνικές επιχειρήσεις: Δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εγκατασταθεί στην Αίγυπτο, σύμφωνα με άρθρο στα Νέα, το οποίο αναφέρει ότι οι ελληνικές επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα υπολογίζονται σε 650 εκατ. δολάρια και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα αυξάνονται συνεχώς τα επόμενα χρόνια.

Ξενοδοχειακός κλάδος: Με συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ”ο συνασπισμός και κατ’ επέκταση η συγχώνευση ομοειδών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, θα μπορούσε να εξασφαλίσει στους κεφαλαιούχους των ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον εργασίας και μια καλύτερη ανταγωνιστική προοπτική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v