Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιέσεις από τις διεθνείς αγορές

Κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές θα πάρει σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ οι πτωτική τάση θα συνεχιστεί, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Οι ανησυχίες στις διεθνείς αγορές για τα επιτόκια και την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στις αγορές. Στο επίκεντρο πάντως παραμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών, καθώς αυτήν την εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις της Alpha Bank, της Coca Cola και των ΕΛΠΕ.

ΑΧΕ: Πιέσεις από τις διεθνείς αγορές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Συνέχιση των κερδοσκοπικών κινήσεων βλέπει για σήμερα η Marfin Analysis στο πρωινό report της, ενώ εκτιμά ότι η Σοφοκλέους θα επηρεαστεί από την πορεία των διεθνών αγορών

Η Proton Securities εκτιμά ότι η αναμενόμενη πτωτική τάση στις διεθνείς αγορές, λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και της συνεχιζόμενης αποδυνάμωσης του δολαρίου έναντι του ευρώ, θα ασκήσουν πιέσεις και στην ελληνική αγορά.

H Σίγμα Securities από την πλευρά της εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η βραχυπρόθεσμη τάση συσσώρευσης να λήξει αυτήν την εβδομάδα, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι κινήσεις στις διεθνείς αγορές.

Πτωτικά κινήθηκε για τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις η Σοφοκλέους την προηγούμενη εβδομάδα , τάση η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την Εγνατία Finance, με συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα.

Και αυτήν την εβδομάδα, αναφέρει η χρηματιστηριακή, στο επίκεντρο θα βρεθούν τα οικονομικά αποτελέσματα (Alpha Bank, Coca Cola 3 E και ΕΛΠΕ ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 17, 16 και 17 Μαΐου αντίστοιχα), ενώ αναμένονται και οι εξελίξεις στην εισαγωγή του ΤΤ στο χρηματιστήριο.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Οι αγοραστικές πιέσεις ήταν το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης της Παρασκευής, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Analysis.

Ο τζίρος ανήλθε σε 710 εκατ. ευρώ, με το placement της ΑΤΕ να αντιπροσωπεύει το ήμισυ σχεδόν του συνόλου. Ο δείκτης FTSE 20 υποχώρησε κατά 1,25%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,75% έκλεισε ο δείκτης FTSEM 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v