Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola 3E: Προβλέψεις για αύξηση 19,7%

Αύξηση 19,7% εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη της Coca-Cola 3E το πρώτο τρίμηνο φέτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Σύμφωνα με τις προβλέψεις 10 αναλυτών, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 15,8 εκατ. ευρώ.

Coca Cola 3E: Προβλέψεις για αύξηση 19,7%
H Coca-Cola 3Ε αναμένεται να σημειώσει αύξηση 19,7% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο φέτος, σε ετήσια βάση, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών και στην εξαγορά ρωσικής παραγωγού χυμών.

Σύμφωνα με τη μέση τιμή 10 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 15,8 εκατ. ευρώ, έναντι 13,2 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Η CCHBC, όπου η Coca-Cola Co. κατέχει ποσοστό 24%, εξαγόρασε τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό χυμών της Ρωσίας, τη Multon, στις αρχές του 2005, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των μη ανθρακούχων ποτών στο πλαίσιο της στρατηγικής της να εκμεταλλευθεί τη συνεχιζόμενη στροφή των καταναλωτών σε πιο υγιεινά ποτά.

”Το πρώτο τρίμηνο του 2006 ενοποιεί για πρώτη φορά τη ρωσική Multon, η οποία θα ενισχύσει τον όγκο πωλήσεων του ομίλου και την κερδοφορία του”, είπε ο Ανδρέας Μπαλάσκας, αναλυτής στη Marfin Analysis.

Ωστόσο, τα έκτακτα έξοδα αναδιάρθρωσης και οι υψηλότερες τιμές πρώτων υλών λόγω της ανόδου του πετρελαίου αναμένεται να συγκρατήσουν τα κέρδη πρώτου τριμήνου.

Η Coca-Cola 3E, η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως εμφιαλώτρια των προϊόντων της Coca-Cola βάσει πωλήσεων, ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος τη μεταφορά εργοστασίου της και το κλείσιμο τριών αποθηκών της στην Ελλάδα και τη συνεπακόλουθη έξοδο 150 περίπου υπαλλήλων για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της.

Η εταιρία επισήμανε ότι η αναδιάρθρωση θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, χωρίς ωστόσο να ποσοτικοποιήσει την επίδραση.

Ο όγκος των πωλήσεων αναμένεται να ενισχυθεί 8,2%, στα 336,6 εκατ. κιβώτια, με τον διψήφιο ρυθμό αύξησης στις αναδυόμενες αγορές να αντισταθμίζει τις αμετάβλητες σχεδόν πωλήσεις στις ανεπτυγμένες αγορές.

”Οι αναδυόμενες αγορές αναμένεται να συνεχίσουν τις ισχυρές επιδόσεις του 2005 και να λειτουργήσουν ως βασικός μοχλός για την ανάπτυξη της εταιρίας”, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Ο όγκος των πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ενισχύθηκε 22% πέρυσι, συνεισφέροντας ποσοστό 45% στον συνολικό όγκο πωλήσεων της Coca-Cola 3E.

H Coca-Cola 3E θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στις 16 Μαΐου, στις 8:30 ώρα Ελλάδος. Η εταιρία έχει προβλέψει αύξηση 12%-14% των καθαρών κερδών ανά μετοχή για το σύνολο του έτους, στα 1,50-1,53 ευρώ, εξαιρουμένων των εξόδων αναδιάρθρωσης.

Η μετοχή διαπραγματεύεται 16,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2006, σε σύγκριση με πολλαπλασιαστή κερδών 15,3 για την Coca Cola Enterprises, τον μεγαλύτερο εμφιαλωτή, παγκοσμίως, των προϊόντων της Coca-Cola.

Προβλέψεις παρείχαν οι εξής: Deutsche Bank, EFG Εurobank Χρηματιστηριακή, Egnatia Finance, Eurocorp Χρηματιστηριακή, HSBC, Κάππα Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis, Π&Κ Χρηματιστηριακή, Praxis International Χρηματιστηριακή και Proton Χρηματιστηριακή.

Εξάλλου, σε ξεχωριστό report με ημερομηνία 11/5/2006, η Morgan Stanley προβλέπει ότι τα κέρδη της Coca Cola 3E θα είναι αυξημένα κατά 7% και οι πωλήσεις κατά 12%. Για το σύνολο του έτους, η Morgan Stanley προβλέπει πωλήσεις 1,047 εκατ. ευρώ και ΕΒΙΤΑ ύψους 52 εκατ. ευρώ.

H Credit Suisse, από την πλευρά της, στην έκθεσή της με ημερομηνία 11/5/2006, προβλέπει αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 9% το πρώτο τρίμηνο και αύξηση των EBITDA κατά 6,7% σε ετήσια βάση, στα 130 εκατ. ευρώ.

Μείωση στα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου κατά 4% σε ετήσια βάση, στα 12,62 εκατ. ευρώ με αύξηση των πωλήσεων κατά 14,5% περιμένει η Marfin Analysis για την Coca Cola ΗBC.

Όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Μαΐου, τα αποτελέσματα τριμήνου είναι παραδοσιακά τα λιγότερο ενδεικτικά για τα αποτελέσματα έτους της εταιρίας.

Στην έκθεσή της, διατηρεί σύσταση ”outperform” με τιμή-στόχο στα 27 ευρώ έναντι κλεισίματος της μετοχής στα 24,8 ευρώ την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v