Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συνεχίζονται οι πιέσεις από το εξωτερικό

Οι πιέσεις στη Σοφοκλέους θα συνεχιστούν και σήμερα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ενώ σημαντικό ρόλο στην πορεία της ελληνικής αγοράς θα παίξουν και οι τάσεις στα διεθνή χρηματιστήρια, τα οποία χθες έκλεισαν με σημαντικές απώλειες μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

ΑΧΕ: Συνεχίζονται οι πιέσεις από το εξωτερικό
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Σοφοκλέους θα συνεχίσει και σήμερα να δέχεται πιέσεις από τις πωλήσεις, όπως εκτιμά η Marfin Analysis, ενώ θα επηρεαστεί και από τη σημαντική πτώση που κατέγραψαν αργά χθες οι διεθνείς αγορές.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της επισημαίνει ότι οι εντάσεις στην αγορά θα συνεχιστούν, καθώς η προσοχή συνεχίζει να εστιάζεται στις εξελίξεις της αμερικανικής οικονομίας.

Τις τάσεις που επικρατούν στις διεθνείς αγορές θα ακολουθήσει η Σοφοκλέους, όπως εκτιμά η Proton Securities.

Σε χαμηλό τριμήνου έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, τον πληθωρισμό και τα επιτόκια. Όπως αναφέρει στο πρωινό report της η Εγνατία Financie, της τάσης δεν κατάφερε να ξεφύγει η Σοφοκλέους, με τον γενικό δείκτη να χάνει το 2,28% της αξίας του.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance, αναμφίβολα η αστάθεια θα εξακολουθήσει, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, να αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό των αγορών, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί από την πορεία των ξένων αγορών.

Τι έγινε χθες: Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, αν και ”γλίτωσε” τα χειρότερα, καθώς η συνεδρίαση έληξε πριν την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ, τα οποία οδήγησαν σε κατάρρευση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο τζίρος υποχώρησε στα 475 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTASE 20 και FTSEM 40 να υποχωρούν κατά 1,95% και 2,21% αντίστοιχα, όπως αναφέρεται στο πρωινό report της Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v