Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση χαμηλότερα των 4.000

Προς τις 3.930 μονάδες, χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις και με μόλις τρεις-πέντε μετοχές να επιμένουν κόντρα στην υποχώρηση, διόρθωνε η αγορά, με αυξημένες συναλλαγές, περισσότερες των 120 εκατ. ευρώ. Μολις για μια μικρή ομάδα μετοχών οι απώλειες είναι συγκριτικά μικρότερες από αυτές των βασικών και του γενικού δείκτη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με το βλέμμα στραμμένο προς την αγορά της Νέας Υόρκης συνεχίζεται η διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μη εξαιρούμενης της Σοφοκλέους.

Με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις αισθητά χαμηλότερα και των 4.000 μονάδων.

Στοιχείο που χρήζει προσοχής είναι οι κατακόρυφα αυξημένες συναλλαγές που μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ.

Συναλλαγές περίπου 350.000 τεμαχίων είχαν πραγματοποιηθεί στη μετοχή της Εθνικής από τα 35,18 προς τα χαμηλά των 34,50 ευρώ.

Να προσεχθεί πως για τη μετοχή της Εθνικής οι απώλειες από τα υψηλά των 44,60 ευρώ προσεγγίζουν πλέον το 30%.

Ούτε λίγο ούτε πολύ από τα υψηλά του Φεβρουαρίου για τον μεγαλύτερο εισηγμένο όμιλο της αγοράς έχει σημειωθεί από-επένδυση κεφαλαιοποίησης που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ.

Αρνητικά διαμορφώνεται η πορεία της πλειονότητας των μετοχών από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με την Eurobank να υποχωρεί μέχρι και τα 23,26 ευρώ (προσαρμοσμένη τιμή).

Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας πως η αποτίμηση της Eurobank διαμορφώνεται οριακά στα 9 δισ. ευρώ.

Συγκριτικά καλύτερη είναι η πορεία της μετοχής της Alpha Bank.

Μετά από μια ώρα συνεδρίασης, μόλις τριών-πέντε μετοχών (Τεγόπουλος, FG Europe, προνομιούχος Μηχανικής) η τιμή διαμορφώνονταν ανοδικά.

Περίπου την ίδια ώρα, απώλειες συγκριτικά μικρότερες του γενικού αλλά και των βασικών δεικτών, σημειώνονταν για τη μετοχή του Γερμανού, της ΗΥΑΤΤ, Μαΐλλης (από το αρχικό υψηλό των 3,40 ευρώ), Καθημερινής, ΟΤΕ, Δέλτα Συμμετοχών, Τράπεζας Κύπρου, Proton, ΔΕΗ, Νεοχημικής, Ιασώ, ΕΥΔΑΠ και Cosmote.

Στις 12:40 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε περισσότερο από 2% προς τις 3.930 μονάδες, με συναλλαγές περίπου 120 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v