Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γραμμή άμυνας ”μαζεύει” την πτώση!

Με συντονισμένες προσπάθειες ισχυρών επενδυτικών κύκλων, χρηματιστών, επιχειρηματιών και τραπεζικών παραγόντων επιχειρήθηκε η ανάσχεση της αδικαιολόγητης ως προς την έκτασή της υποτίμηση της αγοράς. Δεν είναι τυχαίο πως μετοχές – σηματωροί του ”μεσαίου χώρου” με ισχυρή ειδική διαπραγμάτευση, βρέθηκαν να γυρίζουν ακόμη και στο +10% από το -10%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναθαρρούν ορισμένοι επενδυτικοί κύκλοι και προχωρούν σε εμφανή πλέον στήριξη των επιλογών τους.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια ισχυρών χρηματιστηριακών κύκλων, που έχουν αναλάβει την ειδική διαπραγμάτευση μετοχών σηματωρών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τραπεζικών παραγόντων και ορισμένων θεσμικών.

Ποντάρουν στο γεγονός ότι η βιαιότητα της διόρθωσης είχε αρκετά εγγενή κερδοσκοπικά χαρακτηριστικά που δικαιολογούσαν αναστροφή της τάσης.

Δεν είναι τυχαίο πως μετοχές εταιριών όπως Περσέας, Altec, Delta Project, Γρηγόρης και ορισμένων ακόμη βρέθηκαν από το -10 μέχρι και το +5%.

Πρόκειται για μία συνεδρίαση ακραίων διακυμάνσεων από το - στο +, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει μέχρι και το 20%.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως μετά από συντονισμένες προσπάθειες ισχυρών χρηματιστηριακών κύκλων εκδηλώθηκαν συστηματικές αγορές από τα 33,20 ευρώ της Εθνικής και από τα 23,04 ευρώ για τη μετοχή Eurobank.

Δεν είναι τυχαίο πως οι πρώτες μετοχές που αντέδρασαν ήταν από την κατηγορία εκείνων που τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστούν σε επιχειρηματικά ενδεχόμενα συνεργασίας και βεβαίως φήμες.

Άλλοι παράγοντες της αγοράς σημείωναν πως χθες και σήμερα θα πρέπει να ”εξαερώθηκε” ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς που πιέστηκε ακόμη περισσότερο μετά τις ανοιχτές πωλήσεις επιθετικών διαχειριστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v