Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΕ:Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου

Υγιή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου των ΚΑΕ η HSBC σε flash note της, ενώ η Πειραιώς Securities εκτιμά ότι πιθανές σκιές στη μεσοπρόθεσμη επίδοση της εταιρίας μπορεί να δημιουργήσουν η φτωχή επιβατική κίνηση, το ισχυρό ευρώ και η άρση της άδειας πώλησης καυσίμων.

ΚΑΕ:Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου
Υγιή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου των ΚΑΕ η HSBC σε flash note της, ενώ επισημαίνει ότι επιτεύχθηκαν εν μέσω ανάμικτης τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα.

Κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής, η βασική λειτουργία των ΚΑΕ δείχνει ξεκάθαρα σημάδια βελτίωσης σε όρους μέσης δαπάνης ανά πελάτη. Η HSBC μας καλεί ακόμη να θυμηθούμε ότι παραδοσιακά το α΄ τρίμηνο δεν είναι το καλύτερο των ΚΑΕ, προσφέροντας το 13%-14% των ετήσιων πωλήσεων και κερδών.

Πιθανές σκιές στη μεσοπρόθεσμη επίδοση της εταιρίας μπορεί να δημιουργήσουν η φτωχή επιβατική κίνηση, το ισχυρό ευρώ και η άρση της άδειας πώλησης καυσίμων, επισημαίνει η Πειραιώς Securities, παραμένοντας ”ουδέτερη”.

Ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου των KAE, σύμφωνα με την Egnatia Finance, η οποία διατηρεί τιμή στόχο στα 16,6 ευρώ, επισημαίνοντας όμως ότι εάν τα ΚΑΕ απωλέσουν την άδεια πώλησης αφορολόγητων καυσίμων, η τιμή-στόχος θα υποχωρήσει στα 14,2 ευρώ. Ωστόσο, μετά τη διόρθωση των τιμών στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, βελτιώνει τη σύσταση σε ”buy” από ”accumulate”.

Τιμή-στόχο στα 13,8 ευρώ και σύσταση ”underperform” διατηρεί για τον τίτλο των ΚΑΕ η Proton Χρηματιστριακή, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες αλλά επιφυλάσσεται για αλλαγή σε σύσταση και τιμή-στόχο μόλις λυθεί το ζήτημα με την άδεια για πώληση αφορολόγητων καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v