Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές, λόγω της πτώσης που σημειώνουν πρόσφατα οι αγορές, αν και οι τιμές πολλών μετοχών έχουν φθάσει σε ελκυστικά επίπεδα. Στο επίκεντρο παραμένουν τόσο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όσο και η Εθνική Τράπεζα.

ΑΧΕ: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Υπερβολικές χαρακτηρίζει τις πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο η Marfin Analysis, η οποία όμως εκτιμά ότι προς το παρόν οι επενδυτές θα παραμείνουν επιφυλακτικοί, προτιμώντας να μειώσουν το ρίσκο τους.

Παρά τα ισχυρά θεμελιώδη και τις ελκυστικές αποτιμήσεις, το αρνητικό συναίσθημα και το ρίσκο μάλλον θα κρατήσουν σε χαμηλό επίπεδο τις τιμές, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, εκτιμά η Σίγμα Securities.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, εστιάζεται σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής.

Η Proton Securities από την πλευρά της εκτιμά ότι η Σοφοκλέους, για μια ακόμη φορά, θα αναζητήσει κατεύθυνση από τις ξένες αγορές.

Η Εγνατία Finance στο πρωινό report της αναφέρει ότι το κλίμα στην ελληνική αγορά είναι αρνητικό και ότι δεν αποκλείονται περαιτέρω αιφνιδιασμοί βραχυπρόθεσμα.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι θα ήταν λογικό ένα ράλι κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς η πρόσφατη διόρθωση έχει οδηγήσει αρκετές μετοχές σε ελκυστικά επίπεδα τιμών, τα οποία όμως δεν θα πρέπει να θεωρούνται διατηρήσιμα σε αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα με την Εγνατία, στο επίκεντρο παραμένει η δημόσια εγγραφή του ΤΤ.

Τι έγινε χθες: Οι ελληνικές μετοχές έφθασαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης χθες, με τις μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, αναφέρει η Marfin Analysis. Ο τζίρος άγγιξε τα 501 εκατ. ευρώ, ενώ οι δείκτες FTASE-20 και FTSEM-40 έκλεισαν με πτώση 5,62% και 7,8% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v