Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κράσαρε” άγρια η Σοφοκλέους

Διαστάσεις ”κράχ”, σε ότι αφορά ιδίως το δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης (-9,15%) έλαβε η ανεξέλεγκτη πτώση στη Σοφοκλέους, με το δείκτη των Blue Chips να βρίσκεται στα -6,13% και το δείκτη της μεσαίας στο -8,17%. Στις πωλήσεις από το εξωτερικό προστίθενται τα margin calls σε μεγάλους και μικρότερους παίκτες. Πολύ μεγάλες απώλειες και σε Αυστρία, Τουρκία, Ρωσία.

Διαστάσεις ”κράχ”, σε ότι αφορά ιδίως το δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης (-9,15%) έλαβε η ανεξέλεγκτη πτώση στη Σοφοκλέους, με το δείκτη των Blue Chips να βρίσκεται στα -6,13% και το δείκτη της μεσαίας στο -8,17%. Στις πωλήσεις από το εξωτερικό προστίθενται τα margin calls σε μεγάλους και μικρότερους παίκτες.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης που έχει ξεπεράσει κατά τα φαινόμενα το όριο της υπερβολής ή αν προτιμάτε του ”πανικού”, οι ακραίες διακυμάνσεις με τις μεγαλύτερες μετοχές της αγοράς να συμπεριφέρονται ως μετοχές της... άκρας περιφέρειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΤΕ έφτασε ενδοσυνεδριακά έως το -9,5%, ενώ ακόμη μεγαλύτερες διακυμάνσεις καταγράφονται σε Κύπρου, Βιοχάλκο, Ιντρακόμ, ΕΛΤΕΧ και Αττικής.

Σε κάποιες χρονικές στιγμές, βρέθηκαν με ανεκτέλεστο χωρίς αγοραστές, μετοχές όπως η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΕΛΤΕΧ, ενώ χαμηλότερα κι από το πρώτο όριο του limit down κινούνται μετοχές όπως Α.τ.Ε, Μυτιληναίος, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΛΒΑΛ, ΑΒΑΞ.

Ισχυρές πιέσεις και στις ευρωαγορές, (της τάξεως του 1,2- 1,3%) ενω σημαντικότατες απώλειες καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Βιέννης (-4,53%) της Κωνσταντινούπολης (-8,31%) και της Ρωσίας (-4,9% ο δείκτης Reuters RTS-ADR.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v