Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Στήριξη” για ελληνικές τράπεζες από Citigroup

Υποστηρικτική των ελληνικών τραπεζών εμφανίζεται η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Μαΐου, όπου χαρακτηρίζει τις αποτιμήσεις τους ”ελκυστικές”. Ο οίκος αναβαθμίζει τη σύσταση για την Πειραιώς σε ”buy” με τιμή-στόχο στα 28 ευρώ και την ξεχωρίζει μαζί με τη Eurobank ως προτιμητέες επενδύσεις στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

”Στήριξη” για ελληνικές τράπεζες από Citigroup
Υποστηρικτική των ελληνικών τραπεζών εμφανίζεται η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Μαΐου, όπου χαρακτηρίζει τις αποτιμήσεις τους ”ελκυστικές”. Ο οίκος αναβαθμίζει τη σύσταση για την Πειραιώς σε ”buy” με τιμή-στόχο στα 28 ευρώ.

Ο οίκος αναφέρεται στο πρόσφατο ”ξεπούλημα”, επισημαίνοντας ότι η ελληνική αγορά δεν είναι αναδυόμενη, ότι το τραπεζικό της σύστημα εμφανίζει ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και ότι οι αποτιμήσεις των τραπεζών είναι ελκυστικές.

Οι επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις ελληνικές τράπεζες θα έπρεπε να εστιάσουν σε Πειραιώς και Eurobank - δύο διαρκώς αναπτυσσόμενα ιδρύματα στην Ελλάδα, αναφέρει ο οίκος. Η Citigroup επικαλείται και τα αποτελέσματα που έχουν έως τώρα ανακοινώσει οι τράπεζες, για να στηρίξει τη γνώμη της ότι ”η τραπεζική ανάπτυξη στην Ελλάδα παραμένει στην ατζέντα”.

Οι τάσεις σε ό,τι αφορά την αποτίμηση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές, αναφέρεται στην έκθεση. Ειδικότερα, τονίζει ότι το premium έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, με τα P/E να διαμορφώνονται στο 11-13 ως προς τα κέρδη του 2006.

Ειδικότερα, η Citigroup διατηρεί τιμή-στόχο στα 23,5 ευρώ με σύσταση ”hold/medium risk” για την Alpha Bank, επισημαίνοντας ότι πλέον η τράπεζα διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 11,3 με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2007, με premium δηλαδή έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου της τάξεως του 14%.

Για την EFG Eurobank, ο αμερικανικός οίκος διατηρεί τιμή-στόχο στα 30 ευρώ με σύσταση ”buy/medium risk”, επισημαίνοντας ότι είναι αισιόδοξη για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής τράπεζας, ενώ προσθέτει πως θεωρεί το διοικητικό σχήμα και την εταιρική κουλτούρα που τη διέπει από τα ισχυρότερα στην Ελλάδα.

Για την Εθνική Τράπεζα, η Citigroup διατηρεί τιμή-στόχο στα 48,5 ευρώ με σύσταση ”buy/medium risk”, αναφέροντας ότι εκτιμά πως η εξαγορά της Finansbank στην Τουρκία είναι στρατηγικά και οικονομικά θετική.

Αναφορικά με τη χθεσινή αναβολή της γενικής συνέλευσης, η Citigroup επισημαίνει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στηρίζουν το deal με τη Finansbank.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Citigroup επισημαίνει τη σημαντική επέκταση του δικτύου καταστημάτων το 2004 και το 2005. Η ισχνή τροχιά της μετοχής της στις τελευταίες συνεδριάσεις την καθιστά ελκυστική. Ως εκ τούτου, προχωρά στην αναβάθμιση της σύστασης σε ”buy/medium risk”, διατηρώντας την τιμή-στόχο στα 28 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v