Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρείται η αστάθεια

Η αστάθεια θα είναι το χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η ανάκαμψη που σημειώθηκε χθες, αν και αναμενόμενη μετά την πρόσφατη πτώση, δεν μπορεί ακόμα να χαρακτηριστεί διατηρήσιμη. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί ο ΟΠΑΠ, που σήμερα ανακοινώνει τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα.

ΑΧΕ: Διατηρείται η αστάθεια
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η αστάθεια θα είναι το χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης στη Σοφοκλέους, όπως εκτιμά στο πρωινό report της η Marfin Analysis.

Η Σίγμα Securities, από την πλευρά της, προβλέπει ότι και σήμερα η Σοφοκλέους θα αναζητήσει κατεύθυνση από τα ξένα χρηματιστήρια.

Η Proton Securities εκτιμά ότι οι ξένες αγορές θα ανοίξουν χαμηλότερα, ενώ στη Σοφοκλέους θα επικρατήσει και σήμερα αστάθεια. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ο ΟΠΑΠ θα παραμείνει σήμερα στο επίκεντρο, καθώς ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Την αυξημένη αστάθεια που επικράτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους τονίζει στο πρωινό report της η Εγνατία Finance. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η ανάκαμψη αυτή ήταν αναμενόμενη, ωστόσο κρίνει ότι είναι νωρίς ακόμα να λεχθεί ότι μπορεί να διατηρηθεί και ότι το χαμένο έδαφος θα ανακτηθεί στις επόμενες συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance, το Χ.Α, με βάση τα θεμελιώδη του, μπορεί να δικαιολογήσει τα υψηλότερα επίπεδα, ωστόσο εκτιμά ότι η αστάθεια θα επικρατήσει βραχυπρόθεσμα. Κατά τα άλλα, τονίζει η χρηματιστηριακή, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για δημιουργία θέσεων σε επιλεγμένες μετοχές.

Τι έγινε χθες: Ανέκαμψαν χθες οι ελληνικές μετοχές, με τη βοήθεια των διεθνών αγορών, γράφει στο πρωινό report της η Marfin Analysis. Ο τζίρος άγγιξε τα 661 εκατ. ευρώ και οι δείκτες FTASE 20 και FTSEM 40 έκλεισαν με κέρδη 3,5% και 2,82%, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v