Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδρά η Εθνική - ”ανασαίνει” η αγορά

Σημαντικά κέρδη (κοντά στο 4%) καταγράφει πλέον η τιμή της Εθνικής Τράπεζας οδηγώντας την ούτως ή άλλως... ”τραυματισμένη” αγορά μας υψηλότερα. Εμφάνιση αγοραστών και σε αρκετές άλλες μετοχές του 20άρη. Παραμένει το ”φάντασμα” της υψηλής μεταβλητότητας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ανοδική είναι πλέον η εικόνα της αγοράς, με τις συναλλαγές να φθάνουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Μεγάλο μέρος του σημερινού τζίρου θα πρέπει να αφορά σε αγορές από τα χαμηλά σε πλειάδα μετοχών του FTSE-20 και του Mid 40.

Ανάλογα διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η τάση μεταξύ του συνόλου των εισηγμένων, καθώς για περίπου 200 τίτλους η τιμή διαμορφωνόταν ανοδικά και περίπου 60 κατέγραφαν απώλειες.

Από τις μετοχές σηματωρούς της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έντονη η αντίδραση στην Εθνική, μετά την ομιλία του κ. Αράπογλου, παραμένουν θετικές οι Τιτάν, Motor Oil, ΔΕΗ, ενώ οι Coca Cola, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο και Ιντρακόμ διαμορφώνονται επίσης υψηλότερα.

Από τη Μεσαία Κεφαλαιοποίηση οι FG Europe, Δέλτα Συμμετοχών, ΔΟΛ, Εθνική Ασφαλειών, Ιατρικό Αθηνών, Ιντραλότ, Μαΐλλης, Πλαίσιο, Ρόκας, Σιδενόρ, Τηλέτυπος και Τεχνική Ολυμπιακή διαμορφώνονται ανοδικά.

Μετά τις 14:00 βρέθηκαν σταδιακά να ενισχύονται, αφού είχαν υποχωρήσει θεαματικά, η μετοχή της ΑΕΓΕΚ προς τα 1,32 ευρώ, της Άττικατ προς τα 1,14 ευρώ, της Ελληνικά Καλώδια προς τα 3,36 ευρώ, των Σελόντα στα 2,22 ευρώ, της Σάνυο προς τα 1,22 ευρώ αλλά και στις Cyclon, Lavipharm (προς τα 1,28 ευρώ), Sato, Veterin, Unisystems και ορισμένων άλλων ακόμη.

Είναι προφανές πως με τη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν μόνο για τη βραχυπρόθεσμη τάση, δηλαδή μέχρις ότου βρεθεί σημείο ισορροπία ς- αναφοράς για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v