Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις τράπεζες- χαρές στα μεσαία

Συνεδρίαση μεικτής εικόνας, με τον τραπεζικό κλάδο να πιέζεται σχετικά (λόγω Eurobank), συνεχίζονται οι επιλεκτικές κινήσεις, ενώ μοιρασμένη κρίνεται η μέχρι στιγμής εικόνα μεταξύ ανοδικών-πτωτικών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Μεικτή εικόνα δίνει προς το παρόν η σημερινή συνεδρίαση μετά τα πρώτα 45 λεπτά (εν μέσω ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος), με την αναλογία ανοδικών/πτωτικών μετοχών που διαπραγματεύονται μέχρι στιγμής να διαμορφώνεται περίπου στο ένα προς ένα.

Τα περισσότερα βλέμματα επικεντρωμένα στον τίτλο της Eurobank, που παρά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων βρίσκεται να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες των 3 ποσοστιαίων μονάδων.

Αξιοσημείωτα μέχρι στιγμής κέρδη καταγράφουν Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάνας, ενώ όλοι οι άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι περιφέρονται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς δεν θεωρείται ενδεικτική, είναι όμως περίπου βέβαιο ότι εάν τα blue chips επιδείξουν διαθέσεις περαιτέρω υποχώρησης, θα υπάρξει σχετικός ”προβληματισμός” μετά τις 14:00, όταν θα εισέλθει στο σύστημα συναλλαγών το υπόλοιπο και μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Από εκεί και πέρα, και όσον αφορά επιμέρους μετοχές, για μια ακόμη συνεδρίαση κινητικότητα στις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, σημαντικά μέχρι στιγμής ημερήσια κέρδη για την Aspis Bank, όπως και για τη Frigoglass λόγω ιδιαίτερα θετικών αποτελεσμάτων, με ανοδικές διαθέσεις η Elmec Sport και η Jumbo, συνέχεια ανοδικής κίνησης για την Γενική Τράπεζα, κινητικότητα στον Ηρακλή, ενώ αγορές από όσους προσδοκούν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα σημειώνονται στο Αλουμίνιο Ελλάδος.

Ο τζίρος μετά από 45 λεπτά συνεδρίασης υπερβαίνει τα 151 εκατ., από τα οποία 85,6 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v