Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάση από τρίμηνα, ξένες αγορές και deals

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κρίνεται η σημερινή συνεδρίαση, με τη Σοφοκλέους να καλείται να τιμολογήσει την εικόνα των διεθνών αγορών σε μετοχικές αξίες και εμπορεύματα και τα πρώτα αποτελέσματα α’ τριμήνου που κρίνονται θετικά από τους αναλυτές, ενώ φήμες και επιχειρηματικά deals αναμένεται να συντηρήσουν το ενδιαφέρον. Περιορισμένο το ενδεχόμενο διόρθωσης.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση, η οποία καλείται να δείξει αν η Σοφοκλέους έχει εισέλθει σε πτωτικό διάλειμμα ή τα καλύτερα του αναμενoμ;eνου αποτελέσματα από Eurobank και Frigoglass θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση για νέα ανοδική κίνηση.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι αν συνεχιστούν τα θετικά αποτελέσματα α’ τριμήνου, αλλά και οι επιχειρηματικές συμφωνίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, το ενδιαφέρον θα συντηρηθεί και τα περιθώρια της όποιας διόρθωσης κρίνονται ιδιαίτερα περιορισμένα.

Εν τω μεταξύ, στα πρόθυρα ”νευρικής κρίσης” δείχνουν να βρίσκονται οι διεθνείς αγορές, καθώς αποτελέσματα και επιχειρηματικά deals ωθούν υψηλότερα τις μετοχικές αξίες.

Από την άλλη πλευρά, όμως, τουλάχιστον εντυπωσιακή κρίνεται η χθεσινή κίνηση των μετάλλων, βασικών και πολύτιμων (νέα υψηλά 26 ετών και πάνω από τα 700 δολάρια ο χρυσός, σε νέο ιστορικό υψηλό η πλατίνα, πάνω από τα 3.000 δολάρια ο τόνος το αλουμίνιο).

Το πετρέλαιο πέρασε τα 71 δολάρια και πάλι, ενώ η Σοφοκλέους θα κλιθεί, μεταξύ άλλων να τιμολογήσει το θετικό κλείσιμο της Wall Street, τις σημαντικές απώλειες των ασιατικών χρηματιστηρίων και το αρνητικό άνοιγμα των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η προσοχή στις διεθνείς αγορές επικεντρώνεται στη σημερινή συνεδρίαση της Fed (ώρα Ελλάδος 21:15).

Τεχνικά, η εικόνα παραμένει καλή και δεν θεωρείται ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, ακόμα κι αν ο Δείκτης υποχωρήσει προς τις 4.265 μονάδες.

Οι στηρίξεις οριοθετούνται στις 4.287, 4.275, 4.261 και 4.250 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 4.317, 4.334, 4.353 μονάδες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, από τους δεικτοβαρείς τίτλους ανακοινώνουν αποτελέσματα α΄τριμήνου οι Τιτάν και Τράπεζα Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v