Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Οι εταιρίες Τράπεζα Πειραιώς, και Τιτάν ανακοινώνουν τα αποτελέσματα α΄τριμήνου, ενώ οι εταιρίες Ντρουκφάρμπεν, Πετρόπουλος, Jumbo και LogicDis πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Επίσης, οι μετοχές της εταιρίας Ελληνικά Χρηματιστήρια διαπραγματεύονται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα μερίσματος (0,25 ευρώ) για τη χρήση του 2005.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Αποκοπή μερισμάτων

ΕΧΑΕ: 0,25 ευρώ.

Διάφορα

O υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, και ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββας Τσιτουρίδης, θα είναι εισηγητές, στην κοινή συνεδρίαση (13:00) της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: ”Συζήτηση για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης”.

Στις 18:30, ο κ. Αλογοσκούφης θα απευθύνει χαιρετισμό στο Παγκόσμιο Συνέδριο της εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell, που γίνεται στο ξενοδοχείο Grand Resort στο Λαγονήσι.

Γενικές συνελεύσεις

ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της, στον Ασπρόπυργο, Λεωφόρος Μεγαρίδος, Θέση Καλλιστήρι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των Εταιρικών και Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 1.1.2005 - 31.12.2005, σύμφωνα με τα ΔΛΠ, με τη σχετική Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και το Πιστοποιητικό των Ορκωτών Ελεγκτών επί των ανωτέρω Οικονομικών Καταστάσεων.

2. Απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 1.1.2005 - 31.12.2005.

3. Λήψη απόφασης περί της διανομής των κερδών της εταιρικής χρήσης 1.1.2005 - 31.12.2005 καθώς και του τρόπου και χρόνου διάθεσης αυτών.

4. Εκλογή ορκωτών ελεγκτών - λογιστών για την εταιρική χρήση 2006.

5. Έγκριση αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρικής χρήσης 1.1.2005 - 31.12.2005 και καθορισμός του ύψους των αμοιβών των μελών Δ.Σ. χρήσης 2006.

6. Λήψη απόφασης περί έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου για την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανεισμού της Εταιρίας.

7. Τροποποίηση του άρθρου 27 του Καταστατικού της Εταιρίας, σχετικά με την απαιτούμενη απαρτία για λήψη απόφασης για την έκδοση ομολογιακών δανείων.

8. Τροποποίηση του άρθρου 1 του Καταστατικού της Εταιρίας περί της επωνυμίας της Εταιρίας.

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της έδρας της, Ιερά οδός 96, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή προς έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της 31.12.2005, μετά των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών και της διανομής κερδών.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής χρήσεως 2005.

3. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών, τακτικών και αναπληρωματικών, για τη διαχειριστική χρήση 2006 και έγκριση της αμοιβής τους.

4. Έγκριση των αμοιβών των μελών του Δ.Σ. και των μισθών αυτών που προσφέρουν πραγματικές υπηρεσίες στην εταιρεία με σύμβαση μισθώσεως εξηρτημένης εργασίας.

5. Έκδοση και διανομή νέων δωρεάν μετοχών δια κεφαλαιοποιήσεως μέρους αποθεματικών και μέρους μη διανεμηθέντων κερδών. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας, περί μετοχικού κεφαλαίου λόγω της ως άνω αυξήσεως.

6. Έγκριση για έκδοση ομολογιακών δανείων μακροπροθέσμου διάρκειας σε ευρώ.

7. Έγκριση συναλλαγών με συνδεδεμένες εταιρείες.

8. Άλλα θέματα.

JUMBΟ Α.Ε.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 15:00, στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας, Κύπρου 9 & Ύδρας, Μοσχάτο Αττικής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Λήψη απόφασης για την Έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ποσού Euro 42.432.150 και τους όρους αυτού, για τη χρηματοδότηση των εταιρικών σκοπών της εταιρείας και παροχή ειδικής σχετικής εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

LOGICDIS Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 10:00, στην έδρα της Εταιρίας, Αγίου Κωνσταντίνου 59 - 61, Μαρούσι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ανάκληση απόφασης της από 2/12/2005 Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

2. Αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με συνένωση μετοχών (reverse split).

3. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής.

4. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού λόγω των ανωτέρω και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο.

5. Έγκριση προγράμματος διαθέσεως δικαιωμάτων προαιρέσεως (stock options) για την απόκτηση μετοχών της εταιρίας από το προσωπικό της εταιρίας (άρθρο 13 παρ.9 κ.ν. 2190/1920) και παροχή εξουσιοδότησης στο ΔΣ για την ρύθμιση των διαδικαστικών θεμάτων και λεπτομερειών.

6. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και παροχή εξουσιοδότησης στο Δ.Σ. της εταιρίας για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης και διάθεσης αυτού.

Οικονομικά αποτελέσματα

Οι εταιρίες Τράπεζα Πειραιώς και Τιτάν ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2006.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής (Μάρτιος).

Διεθνή

Αγγλία

- Εμπορικό ισοζύγιο (Μάρτιος).

Γαλλία

- Βιομηχανική παραγωγή (Μάρτιος).

Γερμανία

- Ανακοίνωση του δείκτη χονδρικού εμπορίου (Απρίλιος).

- Εμπορικό ισοζύγιο (Μάρτιος).

- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (Μάρτιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v