Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα αποτελέσματα της Eurobank για το πρώτο τρίμηνο, οι τουριστικές επενδύσεις, η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης για το θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης των ανέργων και οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Τα αποτελέσματα της Eurobank για το πρώτο τρίμηνο, οι τουριστικές επενδύσεις, η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης για το θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης των ανέργων και οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο.

Eurobank-Αποτελέσματα: Στα 157 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank το πρώτο τρίμηνο του 2006, αυξημένα κατά 45% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τουριστικές επενδύσεις: Η προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας και η ίδρυση Κέντρου Υποδοχής Επενδυτικών Προτάσεων και Επιχειρηματικών Σχεδίων είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της τουριστικής πολιτικής. Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού, χθες, ο χρόνος ωρίμανσης των επενδύσεων θα φθάσει περίπου τους 18 μήνες.

ΕΛΤΑ-Τ.Τ.: Θέμα ωρών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, η απόφαση των αρμόδιων υπουργείων Οικονομίας και Μεταφορών για την αμοιβαία ανταλλαγή ποσοστού 10% μεταξύ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Συνταξιοδότηση ανέργων: Αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση για το θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης, καθώς εισηγήθηκε ”ειδική εισοδηματική ενίσχυση ανεργίας” αντί της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Shell-Πετρέλαιο: Απαισιόδοξος για την πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Shell Hellas, Πάνος Ξυνής. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, χθες, τάχθηκε υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης της εγχώριας αγοράς καυσίμων.

Απεργίες: Στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις αναφέρεται ο Τύπος σήμερα. Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ νοσοκομεία και ΕΚΑΒ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Προβλήματα και στις πτήσεις της Ολυμπιακής.

Μέτρα για έλλειμμα: Νέα αύξηση της παρακράτησης φόρου για τις τράπεζες και τις άλλες επιχειρήσεις και σφιχτή εισοδηματική πολιτική σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση για το επόμενο έτος, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα, όπως αναφέρει ο σημερινός Τύπος, με βάση τη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Chipita: Στη δημιουργία ενός ακόμα εργοστασίου στην Αίγυπτο θα προχωρήσει η Chipita, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τοπικούς επιχειρηματίες για τη δημιουργία δύο ακόμα εργοστασίων στο εξωτερικό.

Alpha Bank: Προς την Alternatifbank φαίνεται πως στρέφεται η Alpha Bank, γράφει σήμερα η εφημερίδα Χρηματιστήριο, ώστε να πραγματοποιήσει το πρώτο της βήμα στην τουρκική αγορά. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, πληροφορίες από τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ίσως υπάρξει ενδιαφέρον και για την Tekstilbank.

Cosmote-Γερμανός: Εκτενή άρθρα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τη ”συμφωνία της χρονιάς” φιλοξενούν σήμερα οι εφημερίδες. Σύμφωνα με Τα Νέα, η εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote μπαίνει τώρα στο ”μικροσκόπιο” της ΕΕΤΤ, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο αυτή η συμφωνία επηρεάζει τον ανταγωνισμό.

ΑΤΕ: Σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, δύο σημαντικά projects, την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων, κυρίως επιχειρηματικών, ύψους 300-400 εκατ. ευρώ και τη σύναψη συμμαχίας με την Barclays στον τομέα των καρτών, θα ανακοινώσει μέσα στο καλοκαίρι η ΑΤΕbank.

Εμπορική: Τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, εκτιμάται οτι θα ανακοινωθεί ο τελικός πλειοδότης του διαγωνισμού για την Emporiki Bank, ενώ η προκήρυξη του διαγωνισμού θα δημοσιοποιηθεί το πιθανότερο μέσα στον Ιούνιο.

Aspis Bank: Παραμένει το ενδιαφέρον γερμανικής τράπεζας για την Aspis Bank, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές στον όμιλο Aspis, ζητά τον έλεγχο του 51%, ενώ ο όμιλος συζητά την πώληση ποσοστού έως 15%, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να καταλήξουν εντός του Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v