Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό διάλειμμα με υψηλό τζίρο

Αναμενόμενη η σχετική διόρθωση μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, έστω και εάν ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης πρόλαβε να καταγράψει νέο υψηλό τρέχοντος έτους. Η CosmOTE ”σάρωσε” την προσφορά στη Γερμανός (3,22%), ενώ άλλαξε χέρια ο Γκάλης. Εκρηξη συναλλαγών.

του A. Αναγνωστόπουλου

Αναμενόμενη η σχετική διόρθωση μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, έστω και εάν ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης πρόλαβε να καταγράψει νέο υψηλό τρέχοντος έτους.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, η οποία είχε μικτή εικόνα, η επιστροφή των CosmOTE και Γερμανός στο ταμπλό, η σημαντική αύξηση της μικτής αξίας συναλλαγών, η απόκτηση από την CosmOTE του 7,97% της Γερμανός στα 19 ευρώ, η πώληση του 36,8% της εταιρίας Γκάλης στα 1,94 ευρώ και οι ιδιαίτερα αυξημένες προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου δεν θεωρούν τη σημερινή μικρή διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη και μεγαλύτερη για την περιφέρεια, ιδιαίτερα ανησυχητική, και εκτιμούν ότι η έναρξη της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων α’ τριμήνου περιορίζει τα περιθώρια σημαντικής περαιτέρω διόρθωσης, και ότι γρήγορα θα επανέλθουν οι αγοραστές.

Τεχνικά, δεν έχει αλλάξει κάτι, έστω και εάν σήμερα σημειώθηκαν κάποιες αρνητικές αποκλίσεις, και δεν θα αλλάξει, εάν ο δείκτης δεν υποχωρήσει χαμηλότερα των 4.265 μονάδων.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και τις μετοχές του FTSE, όπως αναμενόταν, τα μεγαλύτερα κέρδη για τη μετοχή της Γερμανός (+3,22%), αξιοσημείωτα κέρδη για Folli Follie, Πειραιώς, Αγροτική, θετική μεταβολή για Eurobank, Hyatt, Intracom, KAE, Motor Oil, και αμετάβλητοι οι τίτλοι για Τιτάν και Ελληνική Τεχνοδομική.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες των 2% για ΔΕΗ και CosmΟΤΕ, αξιοσημείωτες απώλειες για Αlpha Bank, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, και αρνητικό πρόσημο για Εμπορική, Εθνική και ΟΠΑΠ.



Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 4.334,18 και 4.303,81 μονάδων για να κλείσει πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4.304,73 και απώλειες 0,28% ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 525 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 399,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Διαφοροποιημένη προς το χειρότερο η τελική εικόνα, με 118 ανοδικές μετοχές έναντι 160 πτωτικών. Παρά ταύτα, 13 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7-20%.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές, επικεφαλής των κερδισμένων ΒΙΣ, Νεώριον Σύρου, Νexans, Γκάλης, κινητικότητα στη ΝΕΛ, ανέβασε συναλλαγές και κέρδη η Μεβάκο όπως και η Καράτζης, ενώ σημαντική φημολογία ώθησε υψηλότερα τη μετοχή της Πλαίσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v