Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Υπέρ του deal με Γερμανό η Deutsche Bank

”Πηδώντας στον γενναίο νέο κόσμο” τιτλοφορείται η έκθεση της Deutsche Bank για την Cosmote με ημερομηνία 9 Μαΐου, όπου ο οίκος αναφέρεται με πολύ θετικά λόγια στο deal και διατηρεί τιμή στόχο στα 20,7 ευρώ με σύσταση ”hold”. Θετική η Εγνατία Finance για το deal.

Cosmote: Υπέρ του deal με Γερμανό η Deutsche Bank
”Πηδώντας στον γενναίο νέο κόσμο” τιτλοφορείται η έκθεση της Deutsche Bank για την Cosmote με ημερομηνία 9 Μαΐου.

Η απόκτηση της Γερμανός προσφέρει την ευκαιρία να εξασφαλιστεί η θέση της στην λιανική διανομή της κινητής τηλεφωνίας στα Βαλκάνια- ένα θέμα που κατά την εκτίμηση του οίκου θα απασχολήσει τους περισσότερους ευρωπαίους ανταγωνιστές.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, η απόκτηση δικτύων λιανικής θα αποτελέσει κυρίαρχη τάση στον ευρωπαϊκό κλάδο. Προειδοποιεί ωστόσο έχει οδηγήσει σε χαμηλότερη αποδοτικότητα κεφαλαίων για τις ευρωπαϊκές εταιρίες που έχουν ήδη αποκτήσει δίκτυα.

Ο οίκος διατηρεί την τιμή στόχο των 20,7 ευρώ για Cosmote, υποδηλώνοντας περιθώριο ανοδικής κίνησης 8% και τη σύσταση ”hold”. Προειδοποιεί ότι ενδέχεται να μειωθεί η τιμή-στόχο κατά 0,15-0,34 ευρώ αλλά επισημαίνει ότι θα περιμένει έως τις 23 Μαΐου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τριμήνου της Cosmote για να αναθεωρήσει τις συστάσεις του.

Eξάλλου, θετική εμφανίζεται και η Εγνατία Finance για το deal της Cosmote με τον Γερμανό όσον αφορά το στρατηγικό κομμάτι της συμφωνίας, σε έκθεσή της με ημερομηνία 10 Μαΐου.

Ωστόσο επισημαίνει ότι μέχρι να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι πληροφορίες αναφορικά με τις συνέργιες, η ίδια διατηρεί τη σύσταση ”hold” και την τιμή στόχο στα 19,50 ευρώ ανά μετοχή.

Στο σενάριο που ο ΟΤΕ απορροφήσει την Cosmote, η Εγνατία Finance επισημαίνει ότι περισσότερο ωφελημένος από το deal θα είναι ο ΟΤΕ και για το λόγο αυτό επαναδιατυπώνει τη σύστασή της ”buy” και την τιμή στόχο στα 21,30 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v