Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αύξηση τιμής στα 25,30 ευρώ από Π&Κ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη ΔΕΗ στα 25,30 ευρώ, από 22 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της με ημερομηνία 9/5/2006 η Π&Κ, βασιζόμενη στην πρόσφατη ανακοίνωση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας. Η Π&Κ διατηρεί παράλληλα τη σύσταση ”overweight”

ΔΕΗ: Αύξηση τιμής στα 25,30 ευρώ από Π&Κ
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη ΔΕΗ στα 25,30 ευρώ, από 22 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της με ημερομηνία 9/5/2006 η Π&Κ, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Η Π&Κ βασίζει την αύξηση αυτή στην πρόσφατη ανακοίνωση του επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΕΗ για την περίοδο 2006-2010, αλλά και στην αναμενόμενη ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο, τα οποία εκτιμάται οτι θα υποχωρήσουν λόγω των υψηλών τιμών πετρελαίου και αερίου.

Στη έκθεσή της η Π&Κ παραδέχεται οτι δεν ανέμενε πολλά από το επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ, πριν από την ανακοίνωσή της, ωστόσο τώρα κρίνει ότι το σχέδιο αυτό είναι φιλόδοξο, καθώς προβλέπει σε ενίσχυση των EBITDA της εταιρίας κατά 2,2 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της ΔΕΗ θα είναι αδύναμα παρά τα αυξημένα έσοδα της εταιρίας, κυρίως λόγω των πολύ υψηλότερων πετρελαϊκών τιμών στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι οι πωλήσεις της ΔΕΗ θα αυξηθούν κατά 6,4% σε ετήσια βάση, στα 1,15 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να εμφανίζουν υποχώρηση σε ετήσια βάση κατά 13,7%, στα 295 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v