Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MSCI: Σήμερα οι μεταβολές των δεικτών

Πιθανή θεωρείται από τη Citigroup η είσοδος της Μυτιληναίος στη βασική σειρά των δεικτών MSCI, οι μεταβολές στις οποίες θα ανακοινωθούν σήμερα και θα τεθούν σε ισχύ με βάση το κλείσιμο των μετοχών στις 51 Μαΐου

MSCI: Σήμερα οι μεταβολές των δεικτών
Σήμερα, 10 Μαΐου (10:15 p.m. Central European Time), η Morgan Stanley Capital International (MSCI) θα ανακοινώσει τις μεταβολές στην σειρά των δεικτών της που θα τεθούν σε ισχύ με βάση το κλείσιμο των μετοχών στις 31.5.2006.

Παρά το γεγονός ότι η είσοδος ή η έξοδος μιας μετοχής από τους δείκτες της MSCI που παρακολουθούν το 76% των διεθνών funds παγκοσμίως υπόκεινται σε σχετική μεθοδολογία, η τελική απόφαση ανήκει στην επιτροπή των δεικτών και γι’ αυτό οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουν με σχετική ακρίβεια τις όποιες μεταβολές.

Σημειώνεται επίσης ότι πολλές μεταβολές αφορούν αποκλειστικά το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς μιας μετοχής που θα λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό των δεικτών.

Το ειδικό τμήμα Global Portfolio Trading Strategies της Citigroup πάντως από το Λονδίνο προχώρησε στις πρώτες εκτιμήσεις του για τις ενδεχόμενες μεταβολές στους δείκτες, στις οποίες περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ότι μία ελληνική μετοχή πρόκειται να εισαχθεί στη βασική σειρά των δεικτών της MSCI.

Αφορά τον τίτλο της εταιρίας Μυτιληναίος, για την οποία αναμένει ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανές εισροές 58,6 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε αγοραπωλησίες 12,6 ημερών 1,9 εκατ. τεμαχίων, με ρίσκο διαφοροποίησης κινδύνου για τα funds που επενδύουν παθητικά στους δείκτες 406 μονάδων βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v