Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Σοφοκλέους: 10 ”penny stocks” στο μικροσκόπιο

Σοφοκλέους: 10 ”penny stocks” στο μικροσκόπιο

Το τελευταίο διάστημα πολλά από τα small caps έδωσαν πολλαπλάσια κέρδη στο ταμπλό της Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των μετοχών που σήμερα διαπραγματεύεται με κεφαλαιοποίηση κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ να είναι σαφώς χαμηλότερος σε αριθμό. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι μήπως κάποιες από τις εταιρείες θα μπορούσαν να αποφέρουν μελλοντικά υψηλές αποδόσεις, άλλες γιατί θα ανακάμψουν οικονομικά, σημειώνοντας αξιόλογα κέρδη, και άλλες γιατί μπορούν να εκμεταλλευτούν την τρέχουσα συγκυρία.

Περιφέρεια:Τα άλογα που τρέχουν και ο Αστραχάν

Περιφέρεια:Τα άλογα που τρέχουν και ο Αστραχάν

H περιφέρεια της οδού Σοφοκλέους έχει πολλές όψεις και οι επενδυτές αναζητούν τα ”άλογα που θα τρέξουν”, αποφεύγοντας τον... Αστραχάν. Άλλωστε οι μνήμες του 1999 παραμένουν νωπές, ενώ διανύουμε μια περίοδο στην οποία το χρηματιστηριακό θερμόμετρο έχει ανεβεί για τα καλά στους ”μικρομεσαίους”. Μια περιήγηση στους τίτλους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ελκυστικοί, με βάση τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

ΟΤΕ: 5+1 ανοιχτά μέτωπα και στο βάθος... εκλογές

ΟΤΕ: 5+1 ανοιχτά μέτωπα και στο βάθος... εκλογές

Η περαιτέρω μετοχοποίηση του Οργανισμού, το σχέδιο μετοχικού ελέγχου της Cosmote, η πώληση της Infote, η απορρόφηση της OTEnet, η ενοποίηση των δικτύων λιανικής του ομίλου για καλύτερες συνέργιες και το παμπάλαιο θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας είναι τα έξι ανοιχτά μέτωπα που έχει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στοιχηματίζουν ότι στα περισσότερα θα τον προλάβουν οι εκλογές.

FTSE20: Aποτελέσματα – προβλέψεις, σημειώσατε...Χ

FTSE20: Aποτελέσματα – προβλέψεις, σημειώσατε...Χ

Η πρώτη εικόνα του δείκτη FT20 οδηγεί σε συμπεράσματα με ”ανάμικτη” γεύση για την πορεία των ελληνικών blue chips, αφού οι εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα, παρότι κατέγραψαν θετική μεταβολή στα μεγέθη τους, ωστόσο στην πλειονότητά τους δεν φαίνεται να ξεπέρασαν σημαντικά το ιδιαίτερα απαιτητικό consensus με τις προσδοκίες της αγοράς και των αναλυτών. Τα επιμέρους σχόλια των αναλυτών για τις μετοχές.

Κατασκευαστικές: Η επόμενη ημέρα

Κατασκευαστικές: Η επόμενη ημέρα

Οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών επανήλθαν στο επίκεντρο της Σοφοκλέους. Οι μεγάλες δυνάμεις του κλάδου ανεβάζουν συνεχώς τις κεφαλαιοποιήσεις τους, λόγω των σημαντικών ωφελειών τις οποίες αποκτούν κάθε φορά που ανατίθεται μια μεγάλη σύμβαση ή κάθε φορά που αναλαμβάνεται ένα νέο project στην ενέργεια και στο real estate, εντός ή εκτός Ελλάδας. Τι σχεδιάζουν, πού ποντάρουν και οι νέοι τομείς δράσης μικρών και μεγάλων του κλάδου.

Αγορές: ”Κλειδί” ο Αμερικανός καταναλωτής

Παρά την αδυναμία των ΗΠΑ, η ανάπτυξη στον υπόλοιπο κόσμο κινείται θετικά, υποστηρίζοντας το σενάριο της λεγόμενης ”αποδέσμευσης” των οικονομιών από την αμερικανική οικονομία. Ωστόσο, σε μια ενδεχόμενη επιβράδυνση της καταναλωτικής ζήτησης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το πλήγμα για την παγκόσμια οικονομία θα είναι δυσβάσταχτο. Οι τελευταίες εξελίξεις και η καλύτερη δυνατή άμυνα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τι ”φρενάρει” τη Σοφοκλέους

Τo φράγμα των 5.000 μονάδων μπορεί να περιμένει. Ο Γενικός Δείκτης κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες υποχρεώθηκε σε πλαγιοπτωτική πορεία, οι ξένοι θεσμικοί μείωσαν το αγοραστικό τους ενδιαφέρον, ενώ οι εγχώριοι επενδυτές συνέχισαν, όπως πράττουν εδώ και χρόνια, τις ρευστοποιήσεις. Το πολιτικό σκηνικό δεν είναι το καλύτερο δυνατό για μαζικές τοποθετήσεις, ενώ λείπουν και τα deals.

Ομαλότερο τώρα το έδαφος στα διεθνή χρηματιστήρια

Ύστερα από την πρόσφατη ανοδική αντίδραση των αγορών και την πτωτική των ομολογιακών, ορισμένα θετικά στοιχεία δικαιολογούν εν μέρει τις κινήσεις αυτές. Ωστόσο αν και απουσιάζει κάποιος ουσιαστικός καταλύτης, που θα μπορούσε να οδηγήσει τις μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα, εντούτοις ο κίνδυνος διόρθωσης έχει αυξηθεί.

Εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις από Τουρκία

Το 2006, η μακροοικονομική εικόνα των χωρών της ΝΑΕ (Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία & Μαυροβούνιο, και ΠΓΔΜ) και της Τουρκίας βελτιώθηκε παρά το αντίξοο εξωτερικό περιβάλλον – αύξηση των επιτοκίων και των τιμών του πετρελαίου διεθνώς, επισημαίνεται στην έκδοση South Eastern Europe and Mediterranean Emerging Market Economies Bulletin Ιανουαρίου/Μαΐου 2007 της Εθνικής Τράπεζας.

Πέντε μετοχές-”γρίφοι” από τη Σοφοκλέους

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τη μελλοντική πορεία μιας μετοχής, ούτε και τις οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις τα πράγματα είναι ακόμη πιο μπερδεμένα, με τους επενδυτές να δυσκολεύονται ιδιαίτερα πριν πάρουν μια απόφαση. Δείτε τις ”αναλύσεις” για 5 μετοχές - γρίφους της Σοφοκλέους

Midcaps: Οι πρωταγωνιστές του ταμπλό

Επιστρέφουν οι... αναδυόμενες αγορές

Προβάδισμα σε Ευρώπη, Ιαπωνία και αναδυόμενες

Oι πρωταγωνιστές του μεγάλου... ριμπάουντ

Μedia: Νέο τοπίο με νέα... σενάρια

Παραμένει ισχυρή η δυναμική του ευρώ

20 εισηγμένες στη ”δαγκάνα” των τόκων

Σοφοκλέους: ”Φορτσάρει” για τις 5.000!

ICAP: Αύξηση τζίρου- στάση κερδών το 2006

”Στοίχημα” το come back για έξι εισηγμένες

v