Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

EFG: Μικρή επίπτωση σε ΝΑ Ευρώπη από κρίση αγορών

EFG: Μικρή επίπτωση σε ΝΑ Ευρώπη από κρίση αγορών

Οι οικονομίες των χωρών της Νέας Ευρώπης δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση που προκλήθηκε από τα προβλήματα στεγαστικής πίστης στις ΗΠΑ εκτιμά η Eurobank στο τελευταίο τεύχος της έκδοσης ”New Europe”.

Kantor: Έλλειμμα οργάνωσης & ποιότητας στην Υγεία

Kantor: Έλλειμμα οργάνωσης & ποιότητας στην Υγεία

Η προβληματική παροχή των λεγόμενων ”ξενοδοχειακών” υπηρεσιών και η κακή οργάνωση των δημόσιων νοσοκομείων, σε συνδυασμό με την έλλειψη οικονομικού προγραμματισμού και ελέγχου διαχείρισης, είναι τα κύρια προβλήματα της παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια επισκόπηση της Kantor.

Τα ”μαύρα και τα άσπρα πρόβατα” του 9μηνου...

Τα ”μαύρα και τα άσπρα πρόβατα” του 9μηνου...

Οι πρώτες εντυπώσεις για τα 9μηνα των εισηγμένων ”καταλάγιασαν” εμφανίζοντας μια γενικά θετική εικόνα. Οι εταιρίες που άφησαν… πικρή γεύση με τα μεγέθη τους δεν έλειψαν, ωστόσο απέναντι στα ”μαύρα” πρόβατα του ΧΑ βρέθηκαν και φωτεινές εξαιρέσεις. Δείτε 14 + 20 ενδεικτικές περιπτώσεις.

Χρηματιστήρια: Νέος κίνδυνος τα εταιρικά κέρδη

Χρηματιστήρια: Νέος κίνδυνος τα εταιρικά κέρδη

Πιο σύνθετο γίνεται το τοπίο στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς ένας σημαντικός παράγοντας στον οποίο βασίστηκε η προηγούμενη άνοδος, ο ρυθμός αύξησης των εταιρικών κερδών, αρχίζει πλέον να αμφισβητείται. Νάρκη οι τράπεζες. Οι αναλυτικές εκτιμήσεις.

Ψάρια: Ζημίες στο ταμπλό, ελκυστικά P/E

Ψάρια: Ζημίες στο ταμπλό, ελκυστικά P/E

Παράγοντες του κλάδου δεν συμμερίζονται τον φόβο για αξιοσημείωτη υποχώρηση στις τιμές των ψαριών, ενώ ένα ποσοστό της πτώσης των τιμών θα μπορούσε να εξουδετερωθεί από τις κινήσεις που κάνουν οι εταιρείες προκειμένου να διευρύνουν το περιθώριο κέρδους. Πώς εξηγείται η πτώση για τις μετοχές των ιχθυοκαλλιεργητικών εταιρειών.

Λεβεντάκης: Ένα σκάνδαλο χωρίς… ενόχους!

Μέσα σε περίπου… 30 μήνες η Βερνίκος έγινε Λεβεντάκης, άλλαξε δραστηριότητα, μπήκε σε αναστολή και διαγράφηκε από το ταμπλό. Οι εξαγγελίες αποδείχτηκαν φρούδες κι όσοι μικροεπενδυτές παρασύρθηκαν, έχασαν τα χρήματά τους. Κι όμως, γι’ αυτή την υπόθεση ”δεν έχει ανοίξει μύτη”!

Κατασκευές: ”Θερμοί” αναλυτές, ”ψυχρό” ταμπλό

Ποτέ κατά το παρελθόν τα ανεκτέλεστα υπόλοιπα έργων των ισχυρών κατασκευαστικών ομίλων δεν ήταν τόσο υψηλά. Επίσης, ποτέ δεν υπήρχαν τόσα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα. Ωστόσο η πορεία των κατασκευαστικών στο ΧΑ κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να θεωρείται τους τελευταίους μήνες.

Πώς τα hedge funds ανεβοκατεβάζουν τις αγορές

Μπορεί φαινομενικά να είναι ”neutral” στις αγορές, αλλά σε περιόδους κρίσεων οι ζημίες των hedge funds πολλαπλασιάζονται από την εξωφρενική μόχλευση. Πώς παίζεται το ”παιχνίδι”, γιατί αχρηστεύτηκαν τα μαθηματικά μοντέλα και πώς αντιμετώπισαν τα hedge funds τη βίαιη πτώση του Αυγούστου.

ΧΑΚ: Στο +135% τα κέρδη των εισηγμένων στο 9μηνο

Στις τράπεζες ανήκει η μερίδα του λέοντος του φετινού growth στο Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου (ΧΑΚ). Ποιες εισηγμένες ξεχώρισαν και ποιες υστέρησαν. Στο 11,9 το P/E της Κύριας Αγοράς με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007.

ICAP: Αύξηση 60% στα εταιρικά κέρδη το 2006

Στα 8,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη 25.342 ελληνικών εταιριών το 2006, αυξημένα σχεδόν κατά 60%, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η ICAP. Από τις 300 μεγαλύτερες εταιρίες το 60% των προ φόρων κερδών. Εντυπωσιακή αύξηση τζίρου για τράπεζες.

Στα 100 δισ. δολ. η αγορά ρύπων το 2010

Διεθνείς αγορές: Τα δύο στοιχήματα για την έξοδο

Kantor: Βλέπει συγχωνεύσεις στην αγορά συμβούλων

Σοφοκλέους: Αποτιμήσεις που... βγάζουν μάτι!

Αγορά γάλακτος: Tο Δημόσιο αποχωρεί περιμένοντας

Τα επιχειρηματικά διαζύγια που... ξεχώρισαν!

Παιχνίδια για μεγάλα παιδιά στη Σοφοκλέους

Αγορές: Οι αναλυτές βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο

Οι 4 νάρκες των αγορών

Γιατί ”πάγωσαν” οι μετοχές του οικοδομικού κλάδου

v