Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Στο στόχαστρο της ΕΕ οι φορολογικοί παράδεισοι

Στο στόχαστρο της ΕΕ οι φορολογικοί παράδεισοι

Πόλεμο κατά των φορολογικών παραδείσων ανοίγει η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το σκάνδαλο στη Γερμανία επαναφέρει το θέμα των ελέγχων της διεθνούς φοροδιαφυγής. Ο αρμόδιος επίτροπος, κ. Λάζλο Κόβατς, παραδέχεται ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει πολλά κενά, τα οποία πρέπει να κλείσουν.

Motor Oil: Κινήσεις για την ενίσχυση των μεγεθών

Motor Oil: Κινήσεις για την ενίσχυση των μεγεθών

Η τρέχουσα τιμή της μετοχής της Motor Oil (μερισματική απόδοση 9,2%) φαίνεται να έχει προεξοφλήσει σε σημαντικό βαθμό το σενάριο ύφεσης στη διεθνή οικονομία, η οποία θα συμπαρασύρει προς τα κάτω τα περιθώρια διύλισης. Οι επαφές με τον ΟΣΕ, η συμφωνία με το κυπριακό δημόσιο, τα οφέλη από το φυσικό αέριο και οι προσδοκίες της νέας επένδυσης.

Σε επικίνδυνο σταυροδρόμι η Σοφοκλέους

Σε επικίνδυνο σταυροδρόμι η Σοφοκλέους

Σε μία ιδιαίτερα άσχημη οικονομική συγκυρία διεθνώς η Σοφοκλέους δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνον το ”προσωρινό λουκέτο” της απεργίας στην ΤτΕ αλλά και την επίλυση του κυρίαρχου διλήμματος για το μέλλον της. Οι αισιόδοξοι. Οι απαισιόδοξοι. Η MiFID, οι ξένοι θεσμικοί, η υποχώρηση των συναλλαγών και η ανάγκη για ”μέτρα-τομές”.

X.A.: Γυρίσαμε στην εποχή… ”Μαγρίζου”

X.A.: Γυρίσαμε στην εποχή… ”Μαγρίζου”

Σημεία των καιρών και… αίσχος! To χρηματιστήριο γύρισε με υπαιτιότητα τρίτων στο… 1996. Πρωτάκουστο να κλείνει η επίσημη αγορά μιας χώρας από απεργία εργαζομένων σε… άλλον οργανισμό, πρωτάκουστο, επίσης, η ίδια η ΤτΕ να μην τηρεί συμβάσεις που έχει υπογράψει αλλά και η κυβέρνηση να αδυνατεί να αντιδράσει.

Αναδυόμενες:Επιλεκτικές θέσεις συνιστούν αναλυτές

Αναδυόμενες:Επιλεκτικές θέσεις συνιστούν αναλυτές

Κοινή συνισταμένη των αναλυτών για τις αναδυόμενες είναι ότι έπειτα από κέρδη 400% από Οκτώβριο 2002 έως και Δεκέμβριο 2007, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί. Αυξημένη θέση συνιστούν στις αγορές της Ρωσίας, της Βραζιλίας, του Μεξικού, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ινδονησίας, της Ταϊβάν και της Ταϊλάνδης.

Πρεμιέρα... αλαλούμ για τη MiFID

Σε καθεστώς πλήρους συσκότισης βρίσκεται η επενδυτική κοινότητα αναφορικά με τις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές επί ελληνικών μετοχών που φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα μεταξύ ”μεγάλων σπιτιών” στην αλλοδαπή, στο πλαίσιο εναρμόνισης του Χ.Α. με τις απορρέουσες από τη MiFΙD υποχρεώσεις. Τι αναφέρει η οδηγία και πώς (δεν) εφαρμόστηκε ”αλά” ελληνικά.

Ευρωπαϊκό πλήγμα στη γραφειοκρατία

Τα πρώτα μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας απέδωσαν καρπούς στην ΕΕ καθώς εξοικονομήθηκαν πόροι που ισοδυναμούν σε 500 εκατ. ευρώ από τις επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα παρά την όποια βελτίωση η κατάσταση παραμένει τραγική καθώς απαιτούνται 15 διαφορετικές διαδικασίες για την έναρξη επιχείρησης.

Ανακατατάξεις στο διεθνές τραπεζικό τοπίο

Περίοδος ιδιαίτερα κρίσιμη για το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα θεωρείται η τρέχουσα καθώς διεθνής πιστωτική κρίση αναδεικνύει τα νέα μεγαθήρια που προέρχονται από την Ασία. Με κριτήριο τη χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών, στην κορυφή της κατάταξης πέρασε η Industrial & Commercial Bank of China.

Πέντε δύσκολα στοιχήματα για διεθνή χρηματιστήρια

Μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην παγκόσμια χρηματοοικονομική ιστορία ”βιώνουν” οι αγορές οι οποίες αντιμετωπίζουν 5 δύσκολα στοιχήματα. Τι μέλλει γενέσθαι με την οικονομική επιβράδυνση, την πορεία του χρηματοοικονομικού τομέα, των εταιρικών κερδών, της αγοράς ακινήτων αλλά και της εξυγίανσης των τραπεζικών ισολογισμών.

Βραχυπρόθεσμη αγωνία, αισιοδοξία στο βάθος

Θετικοί παραμένουν οι αναλυτές για την απόδοση των μετοχών στο τέλος του έτους αλλά τα εκκρεμή ερωτήματα εντείνουν τη μεταβλητότητα.. Η αισιόδοξη πλευρά, οι αμυντικές επιλογές, τα επιτόκια, η ευρύτερη εικόνα.

Τα ξένα κεφάλαια εισβάλλουν στον DAX

Η ACS, οι συμβάσεις και οι Γερμανοί της Hochtief

Το... νέο επενδυτικό τοπίο του 2008

Φως στο τούνελ ψάχνουν τώρα τα χρηματιστήρια

Η κρίση πλήττει και τα deals σε υποδομές

Παρατεταμένο crash test για διεθνή χρηματιστήρια

Ο ”αλήτης” των 5 δισ. ευρώ... παρέσυρε τη FED

XA: To τέλος του decoupling και οι 4.000 μονάδες

Χρηματιστήρια: Δέκα σημεία- κλειδιά για αποδόσεις

”Παιχνίδι” για... λίγους στα συγχρηματοδοτούμενα

v