Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Ποιοι ξένοι και γιατί αγοράζουν Ελλάδα

Ποιοι ξένοι και γιατί αγοράζουν Ελλάδα

Οι λόγοι που οδήγησαν σε συμφωνίες «ρεκόρ». Οι κινήσεις «ανάγκης» και γιατί παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν πως «τα πολλά λεφτά δεν τα έχουμε δει ακόμη». Τι κέρδισαν οι εισηγμένες και πώς διαμορφώθηκε η εικόνα στα εταιρικά ομόλογα.

Stratfor: Ο υπόγειος πόλεμος για εξουσία στην Τουρκία

Stratfor: Ο υπόγειος πόλεμος για εξουσία στην Τουρκία

Μετά από μία δεκαετία «στη σκιά», η παλαιά φρουρά των κληρονόμων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επιστρέφει. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ο ρόλος των ελίτ και η σύγκρουση κέντρου-περιφέρειας. Η επόμενη μέρα για τον Ερντογάν και τα σκάνδαλα.

Η... νεκρανάσταση του εμπορίου!

Η... νεκρανάσταση του εμπορίου!

Την ώρα που οι προβλέψεις μιλούν για νέα μείωση των λιανικών πωλήσεων το 2014, παράγοντες της αγοράς βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ. Ποιοι και γιατί ποντάρουν στο φαινόμενο του ελατηρίου σε κρίσιμους κλάδους.

TAGS ΕΜΠΟΡΙΟ

Χριστούγεννα με το παιδί: 10 γιορτινές δραστηριότητες

Χριστούγεννα με το παιδί: 10 γιορτινές δραστηριότητες

Χριστουγεννιάτικα χωριά, μουσεία που γιορτάζουν, εκδηλώσεις στους δρόμους της πόλης, bazaar και πολλές ακόμα ιδέες για δημιουργικές εξόδους με τα παιδιά την περίοδο των γιορτών.

BBG: Ποιο λάθος δεν πρέπει να κάνει ο Σαμαράς

BBG: Ποιο λάθος δεν πρέπει να κάνει ο Σαμαράς

Η Ελλάδα, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν θα πρέπει να βάλει προτεραιότητα τα εθνικά θέματα γιατί δεν θα χτίσει συμμαχίες. Σχεδιάζει μια «σπαρτιατική» προεδρία, προϋπολογίζοντας 50 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία συνεδριάσεων και για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων.

Peer to Peer lending: Ο νέος τρόπος χρηματοδότησης

Υπάρχει τρόπος δανεισμού πέραν του καθιερωμένου; Ναι, απαντούν οι θιασώτες του «P2P lending», ενός νέου εργαλείου χρηματοδότησης. Ο θεσμός είναι άγνωστος στη χώρα μας, παρότι μια ελληνική εταιρία, η PROFILE, πρωτοστατεί στην ανάπτυξη σχετικού software.

Ανάπτυξη με... «ρεφενέ» δεν γίνεται!

Ο Προβόπουλος συνιστά ενίσχυση των κεφαλαιαγορών για να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις. Ο Στουρνάρας είναι θετικός σε αλλαγές του φόρου υπεραξίας. Κι όμως ο Απόστολος Ρεφενές, που συνέταξε το νομοσχέδιο, επιμένει στον παραλογισμό!

Τουρισμός: Όταν τα βαγόνια χάνουν την ατμομηχανή

Το γερμανικό ενδιαφέρον για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα. Πόσο διαχέονται τα οφέλη στο σύνολο της οικονομίας. Το ορατό ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τουριστικού «παράδεισου» σε περιβάλλον φτώχειας. Γράφει ο Π. Δ. Υφαντής.

TAGS ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Forbes: Διακηρύξεις αντί έργων στους υδρογονάνθρακες

Κριτική στην τακτική της Αθήνας ασκεί άρθρο του Forbes. Οι μεγαλόπνοες εξαγγελίες μπορεί να διώξουν επενδυτές, ενώ καλλιεργούν ψευδείς προσδοκίες. Χρειάζεται μακροπρόθεσμη στρατηγική και σταθερό φορολογικό σύστημα.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Φορο-τραγέλαφος για τους επενδυτές!

(upd) Νέες διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ μετά το σάλο στην αγορά. Τι αναφέρει για την ΕΝΑ. Προχειρότητα και ερασιτεχνισμό καταγγέλλουν οι φορείς. Δεν πέρασε το αφορολόγητο. Ποιες διατάξεις καίνε τους επενδυτές.

Τουρισμός: Οι ξαπλώστρες που έγιναν... μαρίνα!

Το «φαινόμενο» bitcoin και οι 8 ανταγωνιστές

NYT: Zοφερά τα δημογραφικά στοιχεία της Ελλάδας

Λύσεις-«ανάσα» για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Οι ισχυρές κυβερνήσεις φτιάχνουν αδύναμες τράπεζες

Stratfor: Γιατί η Ρωσία άφησε τον ΔΕΣΦΑ

Krugman vs Stiglitz: Η ανισότητα σταματά την ανάκαμψη

Ελληνικό success story στα... γουναράδικα

Ο αγώνας επιβίωσης των ελίτ και τα κινήματα

Follow the money: Οι τακτικές των ξένων

v