Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δείτε live την ομιλία Σάλλα

To καυτό θέμα της χρηματοδότησης βρίσκεται στο επίκεντρο ημερίδας του ΣΕΒ. Ποιος είναι ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος και οι εναλλακτικές επιλογές. Δείτε ζωντανά την ομιλία του Μιχάλη Σάλλα. Δείτε τι είπε ο Γ. Προβόπουλος.

Δείτε live την ομιλία Σάλλα

Ποιες είναι οι λύσεις και οι προοπτικές για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, με δεδομένα την αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να προσφέρει ρευστότητα στην οικονομία σε ρυθμούς που το έκανε στο παρελθόν και τα υψηλά επιτόκια, αναζητά ημερίδα που διοργανώνει ο ΣΕΒ.

Όπως είναι γνωστό, στη σημερινή συγκυρία ζητούμενο είναι να καταφέρει ο ιδιωτικός τομέας να προχωρήσει σε επενδύσεις που θα φέρουν ανάκαμψη και θέσεις εργασίας. Για να γίνει αυτό στο τραπέζι έχουν πέσει μια σειρά προτάσεις.

Πρόσφατα ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος είχε καλέσει το κράτος να προχωρήσει σε μια φορολογική πολιτική με αναπτυξιακό χαρακτήρα και τις τράπεζες να κατευθύνουν τις νέες πιστώσεις σε δυναμικές επιχειρήσεις με υψηλό βαθμό εξωστρέφειας και προοπτικές ανάπτυξης (π.χ. επιχειρήσεις στους κλάδους των υποδομών, τροφίμων, ενέργειας, τεχνολογίας, υγείας, τουρισμού).

Κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο να αξιοποιήσει εναλλακτικές πέραν των τραπεζών με:
- Εκδόσεις εταιρικών ομολόγων.
- Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. 
- Αξιοποίηση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. και κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Τη διετία 2013-14 η ΕΤΕπ προβλέπεται να συγχρηματοδοτήσει μέσω εμπορικών τραπεζών δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Η ημερίδα (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ) ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, η οποία θέτει το ερώτημα: «Υπάρχει ανάπτυξη χωρίς δουλειές και χρήμα;».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Προβόπουλος πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της ημερίδας, το θέμα της οποίας είναι «Πηγές χρηματοδότησης του νέου αναπτυξιακού προτύπου». Το απόγευμα οι εργασίες θα κλείσουν με ομιλία του προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, με θέμα: «Ο δρόμος μπροστά μας».

Παρακολουθήστε live την ομιλία Μ. Σάλλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v