Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ούτε 2 στους 10 Eλληνες δεν εγκρίνουν την ηγεσία της ΕΕ

«Βουτιά» στα επίπεδα έγκρισης της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους πολίτες των χωρών της κρίσης καταδεικνύει νέα έρευνα της Gallup.

Ούτε 2 στους 10 Eλληνες δεν εγκρίνουν την ηγεσία της ΕΕ

Χαμηλή βαθμολογία έβαλαν στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2013 οι πολίτες ευρωπαϊκών χωρών που εντάχθηκαν σε προγράμματα διάσωσης, σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας Gallup.

Μάλιστα, στην Ισπανία και στην Ελλάδα τα ποσοστά έγκρισης έκαναν «βουτιά» σε επίπεδα-ρεκόρ, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι κάτοικοι των χωρών αυτών συνδέουν τα μέτρα λιτότητας και τις οικονομικές στερήσεις που επιφέρουν τα μέτρα αυτά, με την ηγεσία της ΕΕ.

Δεν ήταν όμως μόνο οι χώρες σε διάσωση που έδωσαν χαμηλή βαθμολογία στην ηγεσία της ΕΕ, αφού, όπως προκύπτει από την έρευνα, λιγότεροι από ένας στους τρεις Βρετανούς, Τσέχους και Σουηδούς εγκρίνουν την ηγεσία της ΕΕ.

Στον αντίποδα, σε Λουξεμβούργο, Γερμανία και Βέλγιο η πλειονότητα των κατοίκων εγκρίνει την ηγεσία της ΕΕ. Το επίπεδο έγκρισης έχει παραμείνει σχετικά υψηλό στη Γερμανία- που θεωρείται ένας από τους οικονομικούς και πολιτικούς ηγέτες της ΕΕ – καθώς και στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο –όπου εδρεύουν πολλοί ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Όμως, ακόμα και στις χώρες αυτές, τουλάχιστον ένας στους πέντε δεν εγκρίνει τους ηγέτες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v