Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεβεγιόν 2013: Γιορτινά μενού για όλα τα budget

Οι ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις εστιατορίων για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Τα ξεχωριστά εδέσματα, τα πιάτα που έχουν την... τιμητική τους. Ποια προσφέρουν ζωντανή μουσική. Τιμές για όλα τα βαλάντια.

  • του Νικόλα Γεωργιακώδη
Ρεβεγιόν 2013: Γιορτινά μενού για όλα τα budget

Αν κάποιος ανατρέξει στις προ πενταετίας τιμές των περισσότερων εορταστικών μενού, σίγουρα θα θυμηθεί ότι οι τιμές ήταν τουλάχιστον... τσιμπημένες καθώς μόλις και μετά βίας έπεφταν κάτω από τα 100 ευρώ, όπως αναφέρει το in2life.gr.

Ευτυχώς τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο (και το φθηνότερο), και έτσι στις φετινές γιορτές έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χορταστικά και ποιοτικά μενού χωρίς να ξεφύγουμε από το μηνιαίο budget.

Mushroom Restaurant-Bar

(Γρηγορίου Λαμπράκη & Αγίου Νικολάου 48, Γλυφάδα, τηλ.: 2109603943)

Το εστιατόριο που μας άνοιξε τον δρόμο για τον μαγικό κόσμο των... μανιταριών σερβίρει την παραμονή των Χριστουγέννων, μεταξύ άλλων, τραγανό χωνάκι με μους μανιταριών, σαλάτα με φύλλα από σπανάκι με ραγού άγριων μανιταριών και μοσχαρίσιο rib eye σχάρας με πουρέ από πατάτα Περού (39 ευρώ ανά άτομο, με ζωντανή μουσική). Για την Πρωτοχρονιά ετοιμάζει χαβιάρι μανιταριών σε ζεστό μπριός τρούφας, τραγανό ριζότο με ξύσμα πορτοκαλιού και μοσχαρίσιο rib eye σχάρας με σάλτσα από βασιλομανίταρα και σοκολάτα guanaja (44 ευρώ ανά άτομο, με ζωντανή μουσική).

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

(Παύλου Μελά 13 & Αναπ. Πολέμου, Βύρωνας Καρέας, τηλ.: 2107640240)

Το εστιατόριο με την πανέμορφη θέα στον Καρέα σερβίρει τα Χριστούγεννα βελουτέ μανιταριών, σαλάτα με άγρια ρόκα, ρόδι και κουκουνάρι, μπριζολάκι από αγριογούρουνο ή κόκορα μαριναρισμένο με βότανα και χριστουγεννιάτικο κορμό (36 ευρώ), ενώ την Πρωτοχρονιά το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βελουτέ γλυκοπατάτας, αρνίσιο μπουτάκι γάλακτος γεμιστό με παραδοσιακή γέμιση ή μοσχαρίσια φιλετάκια με μαρμελάδα από κυδώνι και cheesecake με χειροποίητη μαρμελάδα κυδωνιού (42 ευρώ).

Λεμονόκηπος

(Αγ.Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 2102588611)

Στο cosy μεζεδοπωλείο της Νέας Φιλαδέλφειας, την παραμονή των Χριστουγέννων θα γευτούμε μακαρούνες με κρέμα γλυκολέμονου, χριστουγεννιάτικη σαλάτα και εορταστική γαλοπούλα (22€ ανά άτομο), ενώ την Πρωτοχρονιά το μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ραβιόλες με ραγού μόσχου και σάλτσα παρμεζάνας, πρωτοχρονιάτικη σαλάτα και χοιρινό φιλέτο με μανιτάρια (22€ ανά άτομο). Και τις 2 βραδιές θα παίζει ζωντανή μουσική.

Ζέρβας

(Διαδόχου Παύλου 15, Γλυφάδα, τηλ.: 2108945537)

Το grill restaurant της Γλυφάδας γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σερβίροντας ένα άκρως οικονομικό μενού για δύο άτομα το οποίο περιλαμβάνει σαλάτα με τραγανά λαχανικά και σάλτσα εσπεριδοειδών, σκοπελίτικη τυρόπιτα, κολοκυθοκεφτέδες και κότσι χοιρινό με πατάτες στο φούρνο. Το κόστος ανέρχεται στα 32 ευρώ.

Πεζόδρομος

(Πυθέου 20 & Θέωνος, Πεζόδρομος/Βουναλάκι, Νέος Κόσμος, τηλ.: 2109248498)

Στο μουσικό μεζεδοπωλείο του Νέου Κόσμου, το μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει ελεύθερη επιλογή από ένα ορεκτικό μενού, σαλάτα με ρόκα σπανάκι, μαρούλι, ρόδι και παρμεζάνα, χοιρινό φέτα εσκαλόπ μαριναρισμένο, με σάλτσα Μαδέρας, πατάτες φούρνου και ρύζι πιλάφι, και κοστίζει την παραμονή των Χριστουγέννων 17€ και της Πρωτοχρονιάς 18€. Οι τιμές είναι κατά άτομο και περιλαμβάνουν μισό κιλό χύμα κρασί.

Ζουμπουρλούκι

(Πικροδάφνης & Μίνωος 16, Π. Φάληρο, τηλ.: 2109824441, 6942206302)

Το άρτι αφιχθέν μεζεδομαγειρείο του Παλαιού Φαλήρου σερβίρει για την παραμονή των Χριστουγέννων μενού που περιλαμβάνει μπρουσκέτες τόνου με τοματίνια, καστανόσουπα, κιμαδόπιτα, γαλοπούλα φιλέτο γεμιστό ή χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μόσχου (27 ευρώ ανά άτομο με μισόκιλο κρασί ανά δύο άτομα). Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προσφέρει μενού έξι πιάτων με μπρουσκετάκια με μους τυριών, ποτήρι αφρώδους οίνου, κολοκυθόσουπα, χορτόπιτα, σαλάτα με ανάμικτα λαχανικά και καραμελωμένο ρολό χοιρινό ή αρνάκι στη λαδόκολλα (30 ευρώ ανά άτομο, με μισόκιλο κρασί ανά δύο άτομα).

 

* Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο δημοσίευμα του in2life.gr.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v