Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Fund Managers: Δίκαια αποτιμημένες οι μετοχές

Fund Managers: Δίκαια αποτιμημένες οι μετοχές

Δίκαια αποτιμημένες θεωρεί τις μετοχές παγκοσμίως το ήμισυ των fund managers, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Merrill Lynch (15 Ιουλίου). Οι θεσμικοί επενδυτές βλέπουν πάγωμα στις μειώσεις επιτοκίων, τόνωση των εταιρικών κερδών και άνοδο των αγορών στο διάστημα των επόμενων δώδεκα μηνών.

Σοφοκλέους: Τι προβλέπουν οι επαγγελματίες

Σοφοκλέους: Τι προβλέπουν οι επαγγελματίες

Επιφυλακτικές είναι οι εκτιμήσεις των επαγγελματιών της αγοράς για τις δυνατότητες περαιτέρω ανόδου των τιμών σε βραχυχρόνιο διάστημα 1- 3 μηνών, όπως αυτές καταγράφηκαν σε έρευνα της SelasNet. Αντίθετα, σε ορίζοντα 12μήνου οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες, χωρίς να λείπουν και οι εκτιμήσεις για... 2.600 μονάδες!

Ρούβλια, αίμα και... ποδόσφαιρο!

Ρούβλια, αίμα και... ποδόσφαιρο!

Πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης επιδίδονται σε ανταλλαγές χτυπημάτων ”κάτω από το τραπέζι”, με φόντο τη διπλή εκλογική αναμέτρηση του επόμενου έτους, συνθέτοντας με τον τρόπο αυτόν, ένα εντυπωσιακό μίγμα από πολιτική, χρήμα, αίμα και... ποδόσφαιρο!

Νέο ”ζήτημα”  χρεώσεων στην τηλεφωνία

Νέο ”ζήτημα” χρεώσεων στην τηλεφωνία

Στρεβλώσεις που σχετίζονται με την τιμολόγηση των υπηρεσιών τηλεφωνίας, διαπιστώνει έρευνα της εταιρίας Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΕΕΤΤ. Στο επίκεντρο οι κλήσεις μεταξύ σταθερών και κινητών.

Ανάλυση της Kantor για τη διεθνή αγορά ενέργειας

Ανάλυση της Kantor για τη διεθνή αγορά ενέργειας

Μείωση των εξαγορών και συγχωνεύσεων προβλέπεται στον κλάδο της ενέργειας σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με ανάλυση της Kantor (Ιούνιος 2003), καθώς, όπως τονίζεται, οι μεγαλύτερες κινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και οι εταιρίες θα εστιάσουν την προσοχή τους στην αποκόμιση των συνεργιών.

Παρεμβάσεις των αρχών για τα stock options

Την ύπαρξη επιστολής του ΧΑ προς το υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με περιπτώσεις ”κατάχρησης” του θεσμού των stock options, αποκαλύπτει το euro2day.gr. Ποια η θέση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ποιες σχετικές πρωτοβουλίες εξετάζει ο κ. Θωμαδάκης.

UBS:Το ”φρένο” στο ράλι ομολόγων θα πιέσει το ευρώ

Βραχυχρόνιες πιέσεις θα δεχθεί το ευρώ έναντι των ασιατικών νομισμάτων, λόγω των ”κλυδωνισμών” στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων εκτιμά η UBS. Στα 1,16 δολ. ”βλέπει” την ισοτιμία ευρώ- δολαρίου σε ένα μήνα από σήμερα, ενώ για το ίδιο διάστημα η ισοτιμία του ευρώ με το γεν εκτιμάται στα 133 γεν.

Wall: Αυτές τις αποδόσεις (!), ποιος θα τις πάρει;

Το β΄ τρίμηνο του 2003 ήταν το θετικότερο μέσα σε 4,5 έτη τρίμηνο της Wall, καθώς από τις αρχές του έτους, ο Dow κέρδισε 7,7%, ο Nasdaq 22%, ο S&P 500 11%. Πόσοι γνωρίζουν ότι στη σκιά ”πρωτοκλασσάτων” τίτλων, κάποιες λιγότερο γνωστές εταιρίες καταγράφουν αποδόσεις που... ”βγάζουν μάτι”;

Μείωση επιτοκίων: Αντιδράσεις και... εικασίες

Με υποχώρηση υποδέχτηκαν την κατά 0,25% μείωση των επιτοκίων οι αγορές μετοχών και ομολόγων, ενώ μικτές ήταν οι αντιδράσεις του αμερικανικού νομίσματος. Πως είδαν τη μείωση παράγοντες των αγορών και ποιες κινήσεις της Fed θεωρούν πιθανές στο μέλλον;

”Ψαλίδι” στις αρμοδιότητες ΕΕΤΤ από κυβέρνηση

Την ανεξαρτησία της ρυθμιστικής αρχής (ΕΕΤΤ) επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να καταργήσει το νομοσχέδιο του ΥΜΕ για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, ενώ, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι φορείς, αποτελεί τροχοπέδη στην ουσιαστική απελευθέρωση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς όπως αυτή είχε σχεδιασθεί παλαιότερα.

Προοπτικές - τρωτά σημεία για ξενοδοχειακό κλάδο

St. Roach: Ευθύνη της FED οι διαδοχικές φούσκες

Τιμολόγια και... εμπόδια στο ”γρήγορο Internet”

FT: Οι εταιρικοί ”πρωταθλητές” σε Ευρώπη- κόσμο

Τι εκτιμούν 300 fund managers για αγορές-οικονομία

Citigroup: Τί βλέπει για ανάπτυξη και αγορές

Market : To α’ τρίμηνο των γερμανικών blue chips

Προβληματισμός στις τράπεζες για τα νέα επιτόκια

Kantor: H ζήτηση στελεχών το α’ τρίμηνο του 2003

Τί αναμένεται για τα ευρωεπιτόκια

v