Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π & Κ: Στο προσκήνιο τα ποιοτικά mid-caps

Στροφή στην ”ποιοτική” μεσαία κεφαλαιοποίηση, προτείνει η Π & Κ Χρηματιστηριακή χαρακτηρίζοντας ακόμη υπερτιμημένες τις τράπεζες, στην τριμηνιαία έκθεση της. Ποιες μετοχές συνιστά ως top-picks.

Π & Κ: Στο προσκήνιο τα ποιοτικά mid-caps
Δεύτερο τρίμηνο στη σειρά με θετικές εκπλήξεις στην κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου, χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα εξαμήνου οι αναλυτές της Π & Κ, στην τριμηνιαία έκθεση τους με ημερομηνία 3ης Σεπτεμβρίου, αν και εκτιμούν ότι η αγορά έχει αποτιμήσει υπερβολικά τη θετική ορμή των κερδών του τραπεζικού κλάδου κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου.

Το τμήμα αναλύσεων της Π & Κ υποστηρίζει ότι οι τιμές των μετοχών των πέντε τραπεζών που παρακολουθούν έχουν διορθώσει από 9% έως 13% από τα υψηλά τους, εντούτοις οι αποτιμήσεις δεν είναι ακόμα ελκυστικές.

Παράλληλα, παραμένουν αρνητικοί για τον OTE και βλέπουν τις εταιρίες της κινητής τηλεφωνίας να κινούνται παράλληλα με τους ευρωπαίους εταίρους τους, που πάσχουν από τις ανησυχίες αναφορικά με τις επενδύσεις της τρίτης γενιάς (3G).

Η μετοχή της Cosmote είναι ακόμα η προτιμητέα επιλογή τους στον τομέα, ενώ τοποθετούν και τη μετοχή του ΟΠΑΠ ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές τους, λόγω των αμυντικών χαρακτηριστικών που διαθέτει.

Σημειώνουν επίσης ότι από τις 30 Ιουλίου αφαίρεσαν τη ΔΕΗ από τις κορυφαίες επιλογές τους κυρίως ως αποτέλεσμα της αποτίμησης της.

Όσον αφορά στη μελλοντική στρατηγική, η Π & Κ εκτιμά ότι οι ελκυστικότερες επενδυτικές ιδέες στην Ελλάδα πρόκειται να βρεθούν στην ποιοτική μεσαία κεφαλαιοποίηση και όλες κορυφαίες επιλογές τους είναι από αυτήν την κατηγορία μετοχών, ενώ θα αποφεύγουν τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης δεδομένου ότι οι αποτιμήσεις τους είναι υπερβολικές.

Σύμφωνα με το watch list της χρηματιστηριακής, 9 εταιρίες δημοσίευσαν αποτελέσματα ανώτερα από τις εκτιμήσεις τους, 7 κατώτερα των εκτιμήσεων τους και 12 αναμενόμενα.

Αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων τους ανακοίνωσαν οι εταιρίες, Alpha Bank, Εθνική, CCHBC, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Folli – Follie, Γερμανός, ΕΧΑΕ και Autohellas. Κατώτερα των προβλέψεων τους ανακοίνωσαν οι εταιρίες, Chipita, Μαΐλλης, Hyatt, ΕΛΠΕ, Intracom, ΙΑΣΩ και Τηλέτυπος.

Στη λίστα με τα top picks της Π & Κ είναι οι μετοχές των Folli – Follie, του Γερμανού, της Intralot, του Άκτωρα και του Τιτάνα, ενώ τέλος, η πρόταση διατήρησης του ποσοστού συμμετοχής των μετοχών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια κυμαίνεται στο 80% και η ιδανική κατανομή προβλέπει 50% συμμετοχή σε μετοχές εξωτερικού και 50% σε μετοχές εσωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v