Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

EFG Sec: Τι θα κάνει η Σοφοκλέους

EFG Sec: Τι θα κάνει η Σοφοκλέους

Εκτιμήσεις για τη μελλοντική συμπεριφορά του ελληνικού χρηματιστηρίου περιέχει το μηνιαίο report της EFG Eurobank Securities, ενώ εξετάζονται οι επιδράσεις των αποτελεσμάτων εξαμήνου σε αυτήν. Πως θα επηρεάσουν οι ξένες αγορές τη Σοφοκλέους και ποια είναι τα top picks.

Ed Yardeni: 2+1 σενάρια για τη Wall έως το 2004

Ed Yardeni: 2+1 σενάρια για τη Wall έως το 2004

Τρία σενάρια έχει επεξεργαστεί ο κορυφαίος οικονομολόγος της Prudential Securities, Ed Yardeni για την πορεία της Wall Street έως το 2004, λαμβάνοντας υπόψιν του τόσο τις γεωπολιτικές εξελίξεις όσο και τα πολιτικά και επιχειρηματικά δρώμενα στις ΗΠΑ με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2004.

Πως αντιδρούν οι αγορές μετά από ”μεγάλα γεγονότα”

Πως αντιδρούν οι αγορές μετά από ”μεγάλα γεγονότα”

Οι κρίσεις αποτελούν αφορμές ανόδου για τα χρηματιστήρια, όπως προκύπτει από μελέτη της Net Davis Research, που έγινε βάσει της αντίδρασης της Wall Street μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι πρωταθλητές της... διόρθωσης στο ΧΑ

Οι πρωταθλητές της... διόρθωσης στο ΧΑ

Απώλειες 15% καταγράφει η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών από τα πρόσφατα υψηλά τους έως και την 8η Σεπτεμβρίου έναντι απωλειών 10% για το Γ.Δ. όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία της Market ΑΧΕΠΕΥ. Απώλειες υψηλότερες του 25% σημειώνουν 121 τίτλοι, ενώ 27 μετοχές υποχωρούν άνω του 33%. Δείτε το αρχείο με τις μεταβολές.

Ο Γενικός Δείκτης πάει στη... ΔΕΘ!

Ο Γενικός Δείκτης πάει στη... ΔΕΘ!

Ποίας υποδοχής τυγχάνουν από το Γ.Δ. οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες που παραδοσικά ανακοινώνονται στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τις 7 χρονιές που ο Κ. Σημίτης βρίσκεται στην πρωθυπουργία; Τί δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.

Εθνική:Τι βλέπει για επιτόκια - ομόλογα

Περαιτέρω αύξηση στα επιτόκια κρατικών ομολόγων διεθνώς ”βλέπει” για τη συνέχεια η Εθνική Τράπεζα, ενώ όπως αναφέρεται στο δελτίο της, Euro Monthly Area, πρέπει να αναμένεται αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ και μείωσή τους στην ευρωζώνη.

Π & Κ: Στο προσκήνιο τα ποιοτικά mid-caps

Στροφή στην ”ποιοτική” μεσαία κεφαλαιοποίηση, προτείνει η Π & Κ Χρηματιστηριακή χαρακτηρίζοντας ακόμη υπερτιμημένες τις τράπεζες, στην τριμηνιαία έκθεση της. Ποιες μετοχές συνιστά ως top-picks.

Kantor: Πως επιδρούν τα κέρδη στην άνοδο μετοχών

Μια αύξηση της κερδοφορίας των εισηγμένων κατά 10% αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κεφαλαιοποίησης τους κατά 20%, καθώς σύμφωνα με μελέτη της Kantor το επενδυτικό κοινό έχει ωριμάσει και λαμβάνει υπόψη του τα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων.

EFG Securities: Τι δείχνουν τελικώς τα εξάμηνα

Την πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων εξαμήνου 2003 χαρτογραφεί η EFG Securities, ανά κλάδο, εταιρία, αλλά και στο σύνολο της αγοράς. Πώς μεταβλήθηκαν οι τζίροι, τα περιθώρια κέρδους τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) και τα καθαρά κέρδη μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας. Ποια είναι η τελική ”κρίση”.

Citigroup: Κλείνει η ψαλίδα της ανάπτυξης στην ΕΕ

Μείωση της ”ψαλίδας” ανάμεσα στους ρυθμούς ανάπτυξης των μικρών και των μεγάλων οικονομιών της ευρωζώνης εκτιμά για το μέλλον η Citigroup, λόγω μείωσης της ανταγωνιστικότητας της ευρω- περιφέρειας. Πως εκτιμά την επίδραση της γήρανσης του πληθυσμού και τι ”βλέπει” για δημοσιονομικά.

Π&Κ: Προσδοκία αδυναμίας στις τράπεζες

Citigroup: Κλείνει η ψαλίδα στην αποτίμηση του ΧΑ

Τι αναμένει η Π&Κ για τα εξάμηνα 24 εισηγμένων

Global Finance: Know how και ”εγγύηση” αποδόσεων

Kantor: Τα κορυφαία deals των ευρωπαϊκών Telcos

ΤτE: Μελέτες για έμμεση φορολογία- μισθολόγια

Citigroup: ”Προτιμά” ΗΠΑ- Wall Street

Το απίστευτο παιχνίδι με την αύξηση της PLIAS

Εθνική: Αύξηση 63% στα ακίνητα μεταξύ 1995-2002

Iraj: ”Αναποτελεσματική” η ελληνική αγορά;

v