Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα της Kantor για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες

Σαφή ανάκαμψη παρουσιάζει η ζήτηση υπηρεσιών συμβούλου στην ελληνική αγορά, μετά από δύο δύσκολα χρόνια για την ελληνική αγορά συμβούλων επιχειρήσεων, όπως αυτό επισημαίνεται σε έρευνας αγοράς της εταιρίας Kantor Capital.

Ερευνα της Kantor για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες
Σαφή ανάκαμψη παρουσιάζει η ζήτηση υπηρεσιών συμβούλου στην ελληνική αγορά, μετά από δυο δύσκολα χρόνια για την ελληνική αγορά συμβούλων επιχειρήσεων, όπως αυτό επισημαίνεται σε έρευνας αγοράς της εταιρίας Kantor Capital.

Η αντίληψη που αποκόμισαν οι επιχειρήσεις που χρησιμοποίησαν συμβούλους ήταν ιδιαίτερα θετική, με τη μέση βαθμολογία για την αξία που πιστεύουν ότι τους προσέθεσαν αυτές οι υπηρεσίες να είναι στο 2,33 με μέγιστο το 3.

Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπεράσματα της έρευνας αγοράς για το 2002 που πραγματοποίησε η Kantor Capital. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω ερωτηματολογίου που απευθύνθηκε σε δείγμα 455 επιλεγμένων επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από τις οποίες έδωσαν ολοκληρωμένες απαντήσεις 43.

Το ποσοστό ανταπόκρισης ήταν 9,5%, ελαφρά αυξημένο από το αντίστοιχο περυσινό που ήταν 9,1%. Στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 27 εισηγμένες στο χρηματιστήριο και 16 μη εισηγμένες, εκ των οποίων 7 ήταν μικρές, 7 μεσαίες και 29 μεγάλες (Μια εταιρία θεωρείται μεγάλη αν είχε κύκλο εργασιών κατά το 2002 μεγαλύτερο από 30 εκ. ευρώ, μεσαία αν είχε κύκλο εργασιών μεταξύ 9 εκ. ευρώ και 30 εκ. ευρώ και μικρή αν έχει κύκλο εργασιών μικρότερο των 9 εκ. ευρώ).

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι επιχειρήσεις αναζητούν άμεσα τρόπους να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους στα πλαίσια της λειτουργίας τους στην ευρύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, αναμένεται περαιτέρω ώθηση στη ζήτηση συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι ευχαριστημένες με τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν οι εταιρίες συμβούλων και αυτό μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τις συμβουλευτικές επιχειρήσεις να επεκτείνουν τις εργασίες τους.

Σε γενικά ερωτήματα που επιπλέον τέθηκαν στο ερωτηματολόγιο, οι επιχειρήσεις του δείγματος απάντησαν σε ποσοστό 84% ότι ο σύμβουλος έφερε γνώση και χρήσιμες πληροφορίες, το 74% απάντησε ότι ο σύμβουλος έκανε δημιουργικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, ενώ το 60% απάντησε ότι εφαρμόστηκαν στην πράξη οι προτάσεις των συμβούλων.

* Δείτε δεξιά στο ”Συνοδευτικό Υλικό” το πλήρες κείμενο της έκθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v