Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Εγνατία: Τα περιθώρια νέας ανόδου για 25 τίτλους

Εγνατία: Τα περιθώρια νέας ανόδου για 25 τίτλους

Περιθώριο περαιτέρω ανόδου της τάξεως του 8% ”βλέπει” για τον FT 20 η Εγνατία Finance, ενώ παράλληλα διακρίνει περιθώριο ανόδου της τάξεως του 2%-51% σε 25 συνολικά τίτλους τόσο της υψηλής, όσο και της μεσαίας, αλλά και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Εθνική: Κινητήρια δύναμη η κατανάλωση

Εθνική: Κινητήρια δύναμη η κατανάλωση

Οι ισχυροί ρυθμοί αύξησης των πραγματικών μισθών, η άνθηση της αγοράς ακινήτων και η ολοκλήρωση της χρηματοπιστωτικής απελευθέρωσης αποτέλεσαν τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της ιδιωτικής κατανάλωσης, η οποία αποτελεί το 60% του ΑΕΠ. Πώς διαγράφεται το μέλλον.

Μελέτη του ΙΟΒΕ για την αγορά φυσικού αερίου

Μελέτη του ΙΟΒΕ για την αγορά φυσικού αερίου

Τις θετικές προοπτικές του φυσικού αερίου στη χώρα μας, αλλά και το στρατηγικό ρόλο που επιτελεί στη χάραξη σύγχρονης ενεργειακής πολιτικής εντοπίζει σε σχετική μελέτη του το ΙΟΒΕ, ενώ επισημαίνει τα κυριότερα προβλήματα της νέας αγοράς και προτείνει δράσεις για την αντιμετώπισή τους.

JCF: Τα φθηνότερα blue chips για το 2004 - 2005

JCF: Τα φθηνότερα blue chips για το 2004 - 2005

Αύξηση 15,5% αναμένεται να σημειώσουν το 2004 τα κέρδη ανά μετοχή των 20 εταιριών του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με το διεθνή οίκο JCF Group. Οι αναλυτικές προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα EPS των ελληνικών blue chips για τo 2004 - 2005. Οι φθηνότερες και οι ακριβότερες μετοχές.

ΕΤΕ:”Ματιά” σε 8 οικονομίες ΝΑ Ευρώπης-Μεσογείου

ΕΤΕ:”Ματιά” σε 8 οικονομίες ΝΑ Ευρώπης-Μεσογείου

Οι μακροοικονομικές και χρηματοοικονομικές εξελίξεις για Αίγυπτο, Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Σερβία και Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Τουρκία και FYROM, παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, στο τεύχος Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου 2004 της περιοδικής έκδοσης South Eastern Europe and Mediterranean Emerging Market Economies Bulletin, της Εθνικής Τράπεζας.

Μελέτη - παρέμβαση ΙΟΒΕ για το συνταξιοδοτικό

Τη σπουδαιότητα της μακροχρόνιας αποταμίευσης και της ιδιωτικής ασφάλισης για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος των ασφαλιστικών υποχρεώσεων επισημαίνει σε μελέτη του το ΙΟΒΕ. Στην Ελλάδα, οι δαπάνες για δημόσιες συντάξεις ανέρχονταν στο 12,6% του ΑΕΠ το 2000 και αναμένεται να αυξηθούν στο 19,6% το 2030 και στο 24,8% του ΑΕΠ το 2050.

ΣΕΔ: Πάνω απ’ όλα η διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας

”Πάνω από όλα προέχει η διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας στον χώρο της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς” τονίζει ο ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι η η απόσυρση της διαφήμισης στο euro2day.gr, με τον τρόπο που έγινε, κατόπιν του σατιρικού άρθρου στο ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ της 27ης Οκτωβρίου, ”αδικεί την ίδια τη Eurobank”.

Stat Bank: Η πορεία του λιανικού εμπορίου το 2003

Αυξημένα κατά 29,4% εμφανίζονται τα συνολικά κέρδη των 1.920 μεγαλυτέρων εισαγωγικών, εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας το 2003, σύμφωνα με έρευνα της Stat Bank. Μεγαλύτερο ρυθμό ανόδου παρουσίασε η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, ενώ ακολουθεί ο κλάδος των σουπερμάρκετ, πετρελαιοειδών, φαρμακευτικών προϊόντων και τροφίμων.

ΙΟΒΕ: Στο 1,5% του ΑΕΠ η φαρμακευτική δαπάνη

Στο 1,5% του ΑΕΠ αντιστοιχεί η φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 15% της συνολικής δαπάνης για την υγεία, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), που μεταξύ άλλων αναφέρει πως το σύνολο της δαπάνης το 2002 ανήλθε στα 2 δισ. ευρώ.

Το euro2day.gr ούτε φιμώνεται ούτε εξαγοράζεται!

Φαίνεται ότι και στη χώρα μας κάποιοι θεωρούν πως έχοντας το ”χρυσό” μπορούν να κάνουν τους κανόνες. Στην περίπτωση του euro2day.gr, όμως, έχουν κάνει μεγάλο λάθος. Για μας η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να δεσμευτεί ούτε με φωνές και κατηγορίες ούτε με κάποιες χιλιάδες ευρώ, περισσότερες ή λιγότερες!!!

Ερευνα της Stat Bank για τα Super market

Τι είπαν τα στελέχη 9 εισηγμένων στο Λονδίνο

Η νέα ”ελληνική ταυτότητα” μετά τους Ολυμπιακούς

Iraj.gr: Τα stock options στο μικροσκόπιο

ΕΤΕ: Η μείωση των εξαγωγών απειλεί την ανάκαμψη

Merrill Lynch: ”Ελληνική επέλαση στα Βαλκάνια”

ΙΟΒΕ: Η αγορά δικύκλου στην Ελλάδα

Vodafone- ALBA: Ερευνα για την κινητή τηλεφωνία

ICAP:Κλαδική μελέτη για τυποποιημένα έτοιμα φαγητά

ΚAΠΑ Research: Τι πιστεύουν 676 στελέχη εταιριών

v