Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα καταστήματα των εγχώριων τραπεζών στο εξωτερικό

Σε ολόκληρο τον κόσμο λειτουργούν 650 υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών, τονίζει ο ΣΕΒΕ, που διατηρεί και επικαιροποιεί τη μοναδική βάση πληροφοριών στη χώρα. Σε ποιο κράτος δραστηριοποιούνται εντονότερα οι τράπεζες. Ποια πρωτεύουσα φιλοξενεί τα περισσότερα υποκαταστήματα. Δείτε την αναλυτική λίστα.

Τα καταστήματα των εγχώριων τραπεζών στο εξωτερικό
Σε ολόκληρο τον κόσμο λειτουργούν 650 υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών, τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), που διατηρεί και επικαιροποιεί τη μοναδική βάση πληροφοριών στη χώρα και περιλαμβάνει όλα τα υποκαταστήματα των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ΣΕΒΕ, οι 5 πρώτες χώρες με τα περισσότερα υποκαταστήματα, εκτός της Κύπρου, είναι η Ρουμανία με 36 υποκαταστήματα, η Αλβανία με 31 υποκαταστήματα, οι ΗΠΑ επίσης με 31 υποκαταστήματα, η Βουλγαρία με 25 και τέλος το Ην. Βασίλειο με 23 υποκαταστήματα.

Οι πόλεις στις οποίες εδρεύουν τα περισσότερα υποκαταστήματα είναι το Λονδίνο με 19, το Βουκουρέστι με 15, τα Τίρανα με 10 και η Σόφια με 8. Οι 3 πρώτες τράπεζες με τον μεγαλύτερο αριθμό υποκαταστημάτων είναι η Εθνική Τράπεζα με 110, η Τράπεζα Πειραιώς με 102 και ακολουθεί η Alpha Bank με 64 υποκαταστήματα, τονίζεται στην ανακοίνωση.



Ο ΣΕΒΕ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για στήριξη των επιχειρήσεων με διεθνή δραστηριότητα και εκτιμώντας την ανάγκη των Ελλήνων επιχειρηματιών και εξαγωγέων για συνεργασία με ελληνικές τράπεζες στις ξένες χώρες δραστηριοποίησης τους, επεξεργάστηκε και εξέδωσε πριν από δύο χρόνια, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Οδηγό Υποκαταστημάτων των Ελληνικών Τραπεζών σε όλο τον κόσμο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Ο ΣΕΒΕ προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση για να εξυπηρετήσει όχι μόνο τα μέλη του αλλά και όλους τους Έλληνες που αναπτύσσονται επιχειρηματικά εκτός Ελλάδος από την ιστοσελίδα www.seve.gr, που αποτελεί εδώ και χρόνια την κύρια πύλη στήριξης των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται διεθνώς.



Ο Οδηγός Υποκαταστημάτων των Ελληνικών Τραπεζών περιλαμβάνει καταγραφή όλων των εν λειτουργία υποκαταστημάτων. Στην πρωτοποριακή αυτή βάση πληροφοριών αναφέρονται τα στοιχεία επικοινωνίας των υποκαταστημάτων των ελληνικών τραπεζών σε όλες τις χώρες και πόλεις του εξωτερικού, ενώ ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναφέρει ο ΣΕΒΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v