Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stat Bank: Με ”γκάζια” η αγορά αυτοκινήτου το 2004

Stat Bank: Με ”γκάζια” η αγορά αυτοκινήτου το 2004

Την καλύτερη χρονιά της τελευταίας τετραετίας για την αγορά αυτοκινήτου αποτέλεσε το 2004, με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 289 χιλ. αυτοκίνητα. Η Toyota κυρίαρχος της αγοράς ακολουθούμενη από τη Hyundai. Δείτε στοιχεία για κατηγορίες οχημάτων αλλά και για Ferrari, Lamborghini.

ΠΗΓΑΣΟΣ: ”Ναυάγιο” υπό ανεξιχνίαστες συνθήκες

ΠΗΓΑΣΟΣ: ”Ναυάγιο” υπό ανεξιχνίαστες συνθήκες

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει ο εξαιρετικά ασυνήθιστος τρόπος με τον οποίο διακόπηκαν ξαφνικά οι διαπραγματεύσεις για τον ΠΗΓΑΣΟ, όταν η θετική κατάληξη θεωρείτο σχεδόν δεδομένη. Οι πληροφορίες για πρόβλημα υγείας του κ. Θ. Αγγελόπουλου, οι υπόνοιες για έντονο πολιτικο-οικονομικό παρασκήνιο.

GfK:Το χαρτοφυλάκιο των... νοικοκυριών

GfK:Το χαρτοφυλάκιο των... νοικοκυριών

Τους τραπεζικούς λογαρισμούς καταθέσεις ταμιευτηρίου προτίμησε το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών το 2004, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της Gfk σε συνεργασία με τη Wall Street Journal. Το φθινόπωρο του 2004, το 26% των νοικοκυριών δεν έκανε καμία επένδυση κεφαλαίου, ενώ μετοχές προτίμησε μόλις το 9%.

Knowsys: Πτώση θέσεων εργασίας σε 2 κλάδους

Knowsys: Πτώση θέσεων εργασίας σε 2 κλάδους

Μείωση της τάξεως του 30% κατά την τελευταία διετία των θέσεων εργασίας στον κλάδο πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, είναι το κύριο συμπέρασμα έρευνας της KnowSys.

GfK: Βελτίωση εικόνας για αγορά ηλεκτρονικών ειδών

GfK: Βελτίωση εικόνας για αγορά ηλεκτρονικών ειδών

Aύξηση 36% σε αξία πωλήσεων κατά το διάστημα Μαΐου – Αυγούστου 2004 έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι σημείωσαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών ειδών (μαύρες συσκευές) αναφέρει η Gfk Market Analysis, σηματοδοτώντας παράλληλα μια αρκετά σημαντική αύξηση 25% σε αξία από την αρχή του 2004.

Stat Bank: Έρευνα για την αγορά παιχνιδιών

Στα 370 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει ο συνολικός τζίρος της αγοράς παιχνιδιών στο 2004, συνυπολογισμένων και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με το μερίδιο αγοράς των κινέζικων παιχνιδιών να διαμορφώνεται στο 45%, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της Stat Bank. Στους μεγάλους παίκτες η Jumbo, ενώ στο ”παιχνίδι” είναι και η ΑΒ Βασιλόπουλος, όσον αφορά στις εισηγμένες.

SelasNet: Τι ψηφίζουν 21 παράγοντες της αγοράς

Στις 2.920 μονάδες ”βλέπουν” το Γενικό Δείκτη στο διάστημα των προσεχών 12 μηνών 21 αναλυτές, χρηματιστές και διαχειριστές σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η SelasNet. Οι πλέον υπερτιμημένοι και οι πλέον υποτιμημένοι κλάδοι. Οι αναλυτικές απαντήσεις σε 15 ερωτήματα ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Από την ”ΠΡΟΟΔΟ” στην... ”ΕΞΕΛΙΞΗ”!!!

Ολοένα και περισσότερο ανάβει η φωτιά γύρω από θέματα διαφάνειας και εταιρικής διακυβέρνησης στο χώρο των ελληνικών εταιριών επενδύσεων. Πέραν της σκληρής ”κόντρας” μεταξύ Laxey και ΠΡΟΟΔΟΣ, η εταιρία CFS, μέτοχος της ”ΕΞΕΛΙΞΗ” ΕΕΧ, απαίτησε και πέτυχε τη σύγκληση συνέλευσης με ”ατζέντα” που εδράζεται σε κατηγορίες της για ”σύγκρουση συμφερόντων” στα πλαίσια του ομίλου Proton Bank.

Alpha Finance: Στις 3.620 ο FTSE 140 το 2005

Με τιμή-στόχο τις 3.620 μονάδες για τον FTSE/ASE 140 έως το τέλος του 2005, η Alpha Finance εκφράζει την αισιοδοξία της για το νέο χρηματιστηριακό έτος, στην ανάλυσή της ”2005 Outlook & Preview”, εκτιμώντας ότι το 2005 θα είναι μια ακόμη χρονιά θετικών αποδόσεων. Για ποιους κλάδους διατυπώνει σύσταση ”overweight”. Οι τιμές-στόχοι για τις 11 overweight μετοχικές επιλογές.

Stat Bank: Η αγορά ηλεκτρικών συσκευών το 2005

Στο επίπεδο των 650 – 655 εκατ. ευρώ αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια αγορά των λεγόμενων ”μαύρων” ηλεκτρικών συσκευών το 2005, παρουσιάζοντας ελαφρά πτωτική πορεία σε σχέση με το 2004, μετά την ευφορία του Euro 2004 και των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Οι θετικές αποδόσεις των δημόσιων εγγραφών

Εθνική: Το έλλειμμα των ΗΠΑ ενισχύει το ευρώ

Εurobank EPS-50: Μεγάλα ερωτήματα προς απάντηση

Magna Trust: Τα πλήρη αποτελέσματα εννεαμήνου 2004

Magna Trust: Τα εννεάμηνα 160 εισηγμένων

Τα καταστήματα των εγχώριων τραπεζών στο εξωτερικό

Το προφίλ των χρηστών της τεχνολογίας

Η ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων για το 2005!

Αυξάνεται επικίνδυνα ο δανεισμός των εισηγμένων

Kantor: Αύξηση στα κέρδη λιανικού εμπορίου το 2004

v