Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Magna Trust: Βελτιωμένη η εικόνα των Επενδυτικών

Περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του κλάδου καταδεικνύουν οι ισολογισμοί του 2004 των επενδυτικών εταιριών, καθώς τα προ φόρων κέρδη παρουσίασαν συνολικά αύξηση 137,4%, έναντι του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Magna Trust. Τα Turn Around stories. Τα μερίσματα.

Magna Trust: Βελτιωμένη η εικόνα των Επενδυτικών
Περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του κλάδου καταδεικνύουν οι ισολογισμοί του 2004 των επενδυτικών εταιριών, καθώς τα προ φόρων κέρδη παρουσίασαν συνολικά αύξηση 137,4%, έναντι του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Magna Trust. *

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα και σε σχέση με τη μερισματική πολιτική των ΑΕΕΧ το 2004, αφού 8 εταιρίες θα διανείμουν μέρισμα, έναντι 5 το 2003. Το υψηλότερο μέρισμα, 0,270 ευρώ ανά μετοχή, θα διανείμει η Global, ακολουθούμενη από την Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, με μέρισμα 0,250 ευρώ ανά μετοχή.

Την υψηλότερη απόδοση στη μερισματική πολιτική για το 2004, ύψους 9,19%, υιοθέτησε η Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, ενώ δεύτερη έρχεται η εταιρία επενδύσεων της Εθνικής Τράπεζας, με ποσοστό 8,93%.

Αναλυτικότερα από τις εισηγμένες ΑΕΕΧ στο Χρηματιστήριο Αθηνών 9 εταιρίες (Ανδρομέδα, Arrow, Global, Δίας, Εθνική εταιρία επενδύσεων, Ελληνική Επενδύσεων, Εξέλιξη, Ευρωδυναμική και Πρόοδος) αύξησαν την κερδοφορία τους το 2004, με την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας να σημειώνει την υψηλότερη ενίσχυση, κατά 236,5%.

Εξάλλου, 4 εταιρίες (Άκτιβ, Euroline, Domus, Optima) κατέγραψαν εκ νέου ζημιές, ενώ 3 (Altius, Ιnterinvest, New Millenim) εταιρίες βρέθηκαν το 2004 στο κόκκινο.

Η Αιολική πέρασε σε θετικό έδαφος στη χρήση του 2004, η Ωμέγα κατέγραψε υποχώρηση στην κερδοφορία της, ενώ η Nexus, στο εξάμηνο χρήσης της είδε τα κέρδη της να μειώνονται.

* Τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Magna Trust δημοσιεύονται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v