Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GfK:Το χαρτοφυλάκιο των... νοικοκυριών

Τους τραπεζικούς λογαρισμούς καταθέσεις ταμιευτηρίου προτίμησε το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών το 2004, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της Gfk σε συνεργασία με τη Wall Street Journal. Το φθινόπωρο του 2004, το 26% των νοικοκυριών δεν έκανε καμία επένδυση κεφαλαίου, ενώ μετοχές προτίμησε μόλις το 9%.

GfK:Το χαρτοφυλάκιο των... νοικοκυριών
Ποσοστό 9% των Ελλήνων επένδυσε σε μετοχικούς τίτλους το Φθινόπωρο του 2004, έναντι 12% την Άνοιξη του 2004 σύμφωνα με την έρευνα Investment Βarometrer, που διεξάγεται δύο φορές το χρόνο από τον όμλιο GfK, σε συνεργασία με την Wall Street Journal.

Αντίθετα, οι Έλληνες επενδυτές εμπιστεύονται περισσότερο τα συνταξιοδοτικά κεφάλαια, αφού ποσοστό 11% εξ αυτών τοποθετήθηκε σε ανάλογες επενδύσεις, από 9% την άνοιξη του 2004.

Εξάλλου, μειωμένο στο 62% αλλά στην πρώτη θέση εμφανίζεται το ποσοστό των Ελλήνων που επενδύουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ το 26% εξ αυτών δεν τοποθετείται σε κάποια επένδυση κεφαλαίου.

Εν τω μεταξύ, περίπου σταθερό στο 12% διαμορφώνεται το ποσοστό των Ελλήνων που κατέχουν σύνολο ιδιωτικών επενδύσεων υψηλότερο των 50.000 ευρώ.

Ακόμη, στη διάρκεια του φθινοπώρου του 2004, το ποσοστό των επενδύσεων σε αμοιβαία κεφάλαια βασισμένα σε μετοχές, ωθήθηκε ελαφρώς στο 6% από το 5% την άνοιξη του ιδίου έτους, ενώ αμετάβλητο στο 3% παρέμεινε το ποσοστό των επενδύσεων σε άλλα κεφάλαια.

Το ποσοστό επενδύσεων σε ομόλογα διπλασιάστηκε στο 4% από το 2% στη διάρκεια του φθινοπώρου του 2004, ενώ ελαφρά υποχώρηση στο 19% (από το 22%) κατέγραψε το μερίδιο των επενδύσεων σε ασφάλειες ζωής.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 26% δεν διατέθηκε σε καμία επένδυση τύπου κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v