Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

ICAP: Kλαδική μελέτη για αλυσίδες ετοίμων ρούχων

ICAP: Kλαδική μελέτη για αλυσίδες ετοίμων ρούχων

To μέγεθος της εγχώριας αγοράς αλυσίδων καταστημάτων ετοίμων ενδυμάτων, παρουσίασε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 6,4% τo 2000-2004, σύμφωνα με την 5η έκδοση σχετικής μελέτης της ICAP. Σε μειονεκτηκότερη θέση έναντι των κινέζικων προϊόντων τα μεμονωμένα καταστήματα.

Kantor: ”Ευρωπαϊκές τάσεις στις ιδιωτικοποιήσεις”

Kantor: ”Ευρωπαϊκές τάσεις στις ιδιωτικοποιήσεις”

Ύστερα από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, η δραστηριότητα στις ιδιωτικοποιήσεις επανήλθε το 2004 σε υψηλά επίπεδα, με την Ευρώπη να συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό και το μοντέλο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτών να προτιμάται στις ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με έκθεση της Kantor Capital.

Εθνική: Εκτιμήσεις για οικονομίες 8 κρατών

Εθνική: Εκτιμήσεις για οικονομίες 8 κρατών

Οι πρόσφατες εξελίξεις των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σηματοδοτούνται από πολλά κοινά χαρακτηριστικά επισημαίνει η Εθνική Τράπεζα στο τεύχος Μαρτίου/Απριλίου 2005 της περιοδικής έκδοσης South Eastern Europe and Mediterranean Emerging Market Economies Bulletin.

Kantor: Αύξηση 32% στη ζήτηση στελεχών α΄ τριμήνου

Kantor: Αύξηση 32% στη ζήτηση στελεχών α΄ τριμήνου

Αύξηση 32% στη ζήτηση στελεχών σημειώθηκε το α΄ τρίμηνο του 2005 σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2004, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση που καταρτίζει η Kantor, με βάση τις αγγελίες που δημοσιεύονται στον Τύπο και στο Διαδίκτυο.

Νέα σελίδα στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Νέα σελίδα στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Μία νέα σελίδα στην ιστορία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη άνοιξε από σήμερα με την υπογραφή πολιτικού μνημονίου για την υλοποίηση του έργου μεταξύ των χωρών Ελλάδας, Ρωσίας και Βουλγαρίας. Μεταδίδει η Χρύσα Λιάγγου, απεσταλμένη του euro2day.gr στη Σόφια.

ΙΟΒΕ: Μελέτη για το κλάδο Πλαστικής Συσκευασίας

Θετικές διαγράφονται οι προοπτικές του Κλάδου Πλαστικής Συσκευασίας, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, καθώς οι πολλαπλές εφαρμογές των πλαστικών καθιστούν δεδομένο ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η ζήτηση. Ωστόσο σημαντικές πιέσεις στο κλάδο δημιουργούν οι συνεχείς ανατιμήσεις του πετρελαίου επιβαρύνοντας το κόστος παραγωγής. Τα προβλήματα του κλάδου.

ICAP: Κλαδική μελέτη για το ελαιόλαδο

Στην τρίτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο βάσει της παραγωγής ελαιολάδου και στη δεύτερη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο βάσει της παραγωγής ελιών κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την κλαδική μελέτη της ICAP. Την περίοδο 2004/05-2005/06, η εγχώρια κατανάλωση ελαιολάδου αναμένεται να παρουσιάσει ρυθμό αύξησης 3%.

Τι ελέγχουν οι ελληνικές τράπεζες στη ΝΑ Ευρώπη

Πρόσθετη πηγή εσόδων για τις ελληνικές τράπεζες αποτελεί η συνεχώς διευρυνόμενη παρουσία τους στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπου ελέγχουν κατά προσέγγιση το 15% της εν λόγω τραπεζικής αγοράς, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα. Οι προοπτικές. Τι δείχνουν οι συγκρίσεις με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες

Εθνική: Τέλος ανόδου για εταιρικά ομόλογα

Ύστερα από την έντονη άνοδο των αγορών εταιρικών ομολόγων στην ευρωζώνη και τις ΗΠΑ κατά την προηγούμενη διετία, η τάση αυτή αντιστράφηκε στα μέσα Μαρτίου, επισημαίνει σε ανάλυσής της με τίτλο ”Euro area monthly (March 2005)” η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Αποκρατικοποιήσεις: Τριπλή επίθεση τον Απρίλιο

Ο ΟΠΑΠ είναι ένα από τα ”βαριά χαρτιά” που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους στόχους για αυξημένα έσοδα το 2005, γράφει η εφημερίδα ”Μέτοχος”. Παράλληλα, εντός του Απριλίου μπαίνουν στην τελική ευθεία η εισαγωγή του Ταμιευτηρίου και του ”Ελ. Βενιζέλος” στη Σοφοκλέους και η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Τι μέλλει γενέσθαι για ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Τράπεζες: Είναι αποτελεσματική η συγκέντρωση;

Κantor: Eξαγορές - συγχωνεύσεις στην ενέργεια

Π&Κ: Παραμένει θετική για τις ελληνικές τράπεζες

Stat Bank: Κάμψη πωλήσεων στην αγορά καυσίμων

Δύο νέοι μνηστήρες στην αγορά γάλακτος

Ερευνα του ΙΝΑ για την Τηλεργασία στην Ελλάδα

IBM εναντίον... ”Βασικού Μετόχου”

Οι πάμπλουτοι της λίστας Forbes για το 2004

Σε ”τιμωρία” 4 στις 10 μετοχές στη Σοφοκλέους

Stat Bank: Έρευνα για αγορά φαρμάκων

v