Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Ποια midcaps ξεχωρίζουν τώρα στη Σοφοκλέους

Ποια midcaps ξεχωρίζουν τώρα στη Σοφοκλέους

Οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο των επενδυτικών επιλογών. Δείτε πώς διαμορφώνονται τώρα οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τον FTSE/ASE 40 και ποιες εταιρείες του δείκτη έχουν τις καλύτερες αποτιμήσεις.

Οι 21 ”ευκαιρίες” της Σοφοκλέους

Οι 21 ”ευκαιρίες” της Σοφοκλέους

Mπορεί μεν ο Γενικός Δείκτης της Σοφοκλέους να έχει υπερβεί τις 4.000 μονάδες, ωστόσο δεν είναι λίγες οι μετοχές που εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με δείκτη P/E χαμηλότερο του 11, με βάση τα προβλεπόμενα από τους αναλυτές κέρδη του 2007. Τα P/E έχουν προκύψει από το κλείσιμο της 16ης Οκτωβρίου και τον μέσο όρο των προβλέψεων των αναλυτών για το 2007, όπως αυτός συλλέχθηκε από τη FactSet.

Αναξιοποίητος o φυσικός πλούτος της Ελλάδας

Αναξιοποίητος o φυσικός πλούτος της Ελλάδας

Την υστέρηση της Ελλάδας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καταγράφει η έκθεση ”Country Attractiveness Indices” που διενεργεί η Ernst & Young σε 20 χώρες, όπου αξιολογεί τις σχετικές υποδομές και την καταλληλότητά τους για τη χρήση συγκεκριμένων τεχνολογιών.

Μελέτη της Eurobank για τον τουρισμό

Τη σημαντική αύξηση των τουριστικών εισπράξεων την τελευταία δεκαετία αλλά ταυτόχρονα την απώλεια μεριδίου αγοράς της Ελλάδας στις αφίξεις τουριστών επισημαίνουν δύο άρθρα για τον ελληνικό τουρισμό, στο όγδοο τεύχος της περιοδικής έκδοσης ”Οικονομία και Αγορές” της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και Προβλέψεων της Eurobank EFG.

Σοφοκλέους: Ποιοι σπάνε τα όρια του ’99!

Σοφοκλέους: Ποιοι σπάνε τα όρια του ’99!

Η περίοδος του ’99 μπορεί να τρομάζει ακόμα την επενδυτική κοινότητα, ωστόσο υπάρχουν πλέον μετοχές που μπορούν να ”υπερηφανεύονται” ότι ξεπέρασαν το Γολγοθά και ατενίζουν το μέλλον με ιδιαίτερη αισιοδοξία! Δείτε ποιες είναι οι 17 μετοχές που ”αντάμειψαν” τους επενδυτές για την υπομονή τους και ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα της 7ετίας!

Σοφοκλέους: H ενέργεια σε ρόλο πρωταγωνιστή

Οι επιχειρηματικές διεργασίες και εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας ανεβάζουν τον πυρετό και στο ταμπλό του Χ.Α. Δείτε πώς αποτιμώνται τώρα οι ”ενεργειακές” μετοχές, αλλά και τι περιθώριο ανόδου έχουν σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ελλάδα - Αυστρία: Δύο αγορές που παρα-μοιάζουν!

Πολλές οι ομοιότητες μεταξύ των χρηματιστηρίων Αθηνών και Βιέννης, με αποτέλεσμα οι θεσμικοί επενδυτές αλλά και οι αναλυτές των ξένων επενδυτικών οίκων, να τις συγκρίνουν συνεχώς. Διαβάστε γιατί οι διακυμάνσεις τους είναι τόσο κοινές, σε ένα συγκριτικό crash test του δείκτη FTSE 20 και του αυστριακού ΑΤΧ, που εντοπίζει και τις διαφορές.

Hellastat: Μελέτη για την επιβατηγό ναυτιλία

Με το κόστος των καυσίμων να ανεβαίνει ως ποσοστό επί του κόστους πωληθέντων κατά 6-8 ποσοστιαίες μονάδες στο α’ εξάμηνο του 2006 έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, οι εισηγμένες επιχειρήσεις του κλάδου επιβατηγού ναυτιλίας αντιμετωπίζουν κάμψη στο μικτό και λειτουργικό περιθώριο κέρδους, σύμφωνα με μελέτη της Hellastat.

Τα μερίδια αγοράς των εταιριών ορκωτών λογιστών

Η πρώτη εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης για τη χρήση 2005 από τις εισηγμένες στο Χ.Α. επιχειρήσεις μπορεί να έφερε φόρτο εργασίας στις οικονομικές διευθύνσεις και τους εξωτερικούς χρήστες των οικονομικών καταστάσεων, λειτούργησε όμως και ως μοχλός ανάπτυξης για τον κλάδο Παροχής Ελεγκτικών Υπηρεσιών, επισημαίνει μελέτη της Hellastat.

Hellastat: Μελέτη στη χάρτινη συσκευασία

Η υγιεινή και φιλικότητα προς το περιβάλλον ευνοούν τη χρήση του χαρτιού, ενώ η κάμψη του δείκτη παραγωγής τροφίμων και η ένταση του ανταγωνισμού πιέζουν την κερδοφορία, είναι τα σημαντικότερα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης της Hellastat που πραγματοποίησε για τη χάρτινη συσκευασία.

Κατασκευές: Αγώνας... χρόνου για τους ”μεγάλους”

Alpha Bank: Μελέτη για παραθεριστικές κατοικίες

Hellastat: Μελέτη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Alpha: ”Όνειρο δεμένο στο μουράγιο” η ακτοπλοΐα;

Μελέτη για τον τουρισμό από Alpha Bank

Mελέτη ΕΤΕ για Περιφερειακά Τραπεζικά Συστήματα

Σοφοκλέους: 35 μετοχές που ”ελκύουν” ακόμα

Το ταμπλό ”φουσκώνει” τα... εννεάμηνα

Hellastat: Ανακατατάξεις στα γαλακτοκομικά

ICAP: Μελέτη για τα Τουριστικά Γραφεία

v