ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι;

Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι;

Η διαφάνεια στα πολιτικά πράγματα δεν εξασφαλίζεται ούτε με καθολικές απαγορεύσεις, ούτε με κραυγές. Απαιτεί νηφάλια συζήτηση και ακόμη πιο νηφάλια νομοθέτηση. Αμφότερα, όμως, κατά τα φαινόμενα, απουσιάζουν.

Το «τρολάρισμα» του… Σόιμπλε

Το «τρολάρισμα» του… Σόιμπλε

Προφανώς είναι «οικονομική ανοησία» η αύξηση του ΦΠΑ σε μια χώρα που προσπαθεί να ανακάμψει. Όμως το να επικαλείσαι κάτι τέτοιο, όταν εσύ την έχεις εξωθήσει στην υπερφορολόγηση, είναι μάλλον… δούλεμα.

Σχέδιο ανάπτυξης στην... άμμο

Σχέδιο ανάπτυξης στην... άμμο

Κενή περιεχομένου θα είναι οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια στην Ελλάδα, ενόσω εξακολουθούν να υφίστανται οι παθογένειες που την οδήγησαν στην κρίση. Δίχως μεταρρυθμίσεις, οποιοσδήποτε αναπτυξιακός νόμος θυμίζει το... «πού πας, ρε Καραμήτρο;».

Τα capital controls δεν φεύγουν με… πρωτοσέλιδα

Τα capital controls δεν φεύγουν με… πρωτοσέλιδα

Η οικονομία είναι σε μεγάλο βαθμό «κλίμα» και τα ΜΜΕ ασφαλώς «φτιάχνουν κλίμα». Από την πραγματικότητα όμως ουδείς μπορεί να ξεφύγει και κανένα «κλίμα» δεν μπορεί να συντηρηθεί επί μακρόν, δίχως «έργα» και αποδείξεις.

Μαϊμού τα απολυτήρια, μαϊμού και το κράτος

Μαϊμού τα απολυτήρια, μαϊμού και το κράτος

Δουλειά του κράτους και των τριών «διακριτών» εξουσιών είναι η διαμόρφωση των κανόνων και η εποπτεία εφαρμογής τους. Αυτό -κατά τα φαινόμενα- ακόμη αδυνατούμε, ή δεν επιθυμούμε να το κατανοήσουμε στην Ελλάδα.

Στροφή στον ρεαλισμό ή λουκέτο

Εάν η χώρα δεν επιδείξει σήμερα τον απαραίτητο ρεαλισμό, αύριο οι περιστάσεις ίσως την αναγκάσουν να το πράξει. Οι ευκαιρίες που απομένουν για την αποκατάσταση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας δεν είναι πολλές.

Πέφτουν οι μάσκες

Το ελληνικό ζήτημα εμφανίζεται να προσεγγίζει το… τέλος του. Πλέον, τα πράγματα λέγονται με το όνομά τους. Οι Έλληνες δεν θέλουν και δεν μπορούν, οι Ευρωπαίοι… κωλύονται και το πρόβλημα... παραμένει.

Λάθος στο καρφί, λάθος και στο πέταλο

Περισσότεροι φόροι αλλά ούτε γραμμή για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Η κυβέρνηση έχασε χθες μια εξαιρετική ευκαιρία για την πάταξη του «εθνικού σπορ» και της κυριότερης πηγής κοινωνικής αδικίας. Θα κάνει κάτι γι' αυτό;

Πού είναι η μεταρρυθμιστική παράταξη;

Η αντίθεση της ΝΔ στη δημιουργία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, που προωθεί η κυβέρνηση, καθιστά σαφές ότι κυρίαρχος παραμένει ο λαϊκισμός. Αν όμως είναι έτσι τα πράγματα, σε τι έχουν να ελπίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας;

Βγήκαν οι φόροι στον αφρό

Με περισσότερους φόρους όχι μόνον δεν μπορούμε να ανακάμψουμε, αλλά είναι βέβαιον ότι θα βυθιστούμε ακόμη περισσότερο στην κρίση. Το γεγονός αυτό, όμως, φαίνεται πως διαφεύγει σε όσους κρατούν τα ηνία αυτού του τόπου…

Η ανάπτυξη… ένα τσιγάρο δρόμος

Ο καλύτερος φίλος του Αλέξη!

Μία νέα αρχή!

Ανασχηματισμός εδώ και τώρα!

Ο εθισμός της επόμενης δόσης

Διπλές εισφορές για… μισές συντάξεις

Αλέξη, ιδού η… Ρόδος!

Τα μνημόνια, οι πολιτικές σκοπιμότητες και η θυσία των πολιτών

Οι καρποί της σταθερότητας

Από κάλπες… χορτάσαμε!

v