ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Τώρα είναι η ώρα!

Τώρα είναι η ώρα!

Οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν, τα εθνικά θέματα, όμως, παραμένουν. Ως αποτέλεσμα, χάνεται συχνά η συνέχεια και η συνέπεια της εξωτερικής πολιτικής. Η συγκρότηση ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας θα μπορούσε να προσφέρει τη λύση.

Ο νόμος της ζούγκλας

Ο νόμος της ζούγκλας

Στο θέατρο της Ν.Α. Μεσογείου αναμένεται να παιχτεί για ακόμη μία φορά το έργο υπό τον τίτλο «Tο δίκιο του ισχυρού». Είναι ένα συμπαθές έργο, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, όμως, κάθε φορά.

Το ποτήρι… μέχρι το τέλος

Το ποτήρι… μέχρι το τέλος

Σε χώρες όπως η Γερμανία ή ακόμη και η Ιταλία, όπου οι θεσμοί είναι ισχυροί, η κρατική μηχανή μπορεί να πορεύεται ακόμη και δίχως κυβέρνηση, επί μήνες. Στην Ελλάδα, η οποία έχει ακόμη πολλά να… αποδείξει, η πολιτική αστάθεια μπορεί να έχει σοβαρό κόστος.

Δεν νομοθετείται… η κοινή λογική!

Δεν νομοθετείται… η κοινή λογική!

Στον ρυθμό του «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και… αντιστρόφως», φαίνεται να κινείται η χώρα μας έναντι των εταίρων και δανειστών της. Αυτό όμως είναι το απότοκο οκτώ (ή μάλλον 6,5) χρόνων «αντιμνημονιακού αγώνα»…

Το κακό παράγινε!

Το κακό παράγινε!

Μπαράζ επιθέσεων στην Αθήνα και ούτε μία σύλληψη. Αρκεί η έκρηξη Τόσκα προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ, για να αποκατασταθούν τα πράγματα; Αρκεί, εάν σημάνει και τερματισμό της πολιτικής ανοχής έναντι τέτοιων φαινομένων…

Ολίγη από… ανασχηματισμό

Η ασφαλής επιλογή Γ. Δραγασάκη για τα ηνία του υπουργείου Οικονομίας αποτέλεσε την κυριότερη τομή του κυβερνητικού ανασχηματισμού. Στα χέρια του πλέον βρίσκεται το στοίχημα της «επόμενης μέρας».

Ο πελάτης έχει πάντα… δίκιο

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η χώρα μας δεν έχει ακόμη ανακτήσει πλήρως την εμπιστοσύνη του διεθνούς επενδυτικού κοινού αφορά στις ανησυχίες ότι θα επιστρέψει στις παλιές -κακές- πρακτικές της. Προφανώς, υπάρχει κάποιος… λόγος για αυτή την πεποίθηση.

Να η ευκαιρία!

Δίχως να το επιδιώκει, ίσως η κα Ρ. Αντωνοπούλου να προσέφερε προς τον κ. Α. Τσίπρα την αφορμή για έναν ανασχηματισμό, ο οποίος εκκρεμεί εδώ και καιρό. Ούτως ή άλλως, το επόμενο διάστημα δεν θα προσφέρεται για κινήσεις του είδους αυτού.

Το κόστος του λαϊκισμού

Η κάθε «κωλοτούμπα», το κάθε «Ζάππειο» και το κάθε «λεφτά υπάρχουν», είχαν κόστος. Οχι μόνο για όσους τα εκστόμισαν, αλλά για το σύνολο του παραδοσιακού πολιτικού προσωπικού. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τα άκρα…

Το «clean exit» και ο εκλογικός κύκλος

Η «καθαρή έξοδος» είναι μία υπερτιμημένη έννοια, υπό το φως των δεσμεύσεων που ήδη υπάρχουν και εκείνων που θα αναληφθούν για την ελάφρυνση του χρέους. Μπορούμε, όμως, να της δώσουμε νόημα, με πράξεις.

Κραυγές, κόντρες και… κάθαρση

Ενός κακού… μύρια έπονται

Είναι θέμα... απόφασης

Ποια Ευρώπη;

Η λύση στον γρίφο των ακινήτων

Η μόνιμη απειλή

Απ’ τα λόγια στην… πράξη!

Εκλογές: Όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά

Στα θεμέλια της Δημοκρατίας

Φασούλι… το φασούλι…!

v