ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Πλεόνασμα λαϊκισμού

Πλεόνασμα λαϊκισμού

Γι' αυτό λέγαμε μόλις προ διημέρου «όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα…». Πριν καν εκπνεύσει το μνημόνιο, ο τόπος επέστρεψε στον αστερισμό της παροχολογίας, απλώς και μόνον με την αίσθηση ότι οι εκλογές πλησιάζουν… Ας προσέχαμε!

Εναν ΕΝΦΙΑ και… βάλε!

Εναν ΕΝΦΙΑ και… βάλε!

Όπως πάντα, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Με την επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος, θα μπορούσαμε όχι μόνο να γλιτώσουμε από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και να πατάξουμε την κυριότερη πηγή αδικίας στον τόπο. Αρκεί να κάνουμε τα σωστά βήματα…

Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα!

Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα!

Μπορεί, επιτέλους, η χώρα μας να εκπέμψει ένα σαφές μήνυμα σταθερότητας; Δεν αντιλαμβάνονται όσοι κρατούν τα ηνία της ότι αυτό είναι το ζητούμενο ώστε να ορθοποδήσει ο τόπος; Εάν όχι,  τότε «μια ψυχή που είναι να βγει...».

Μια γυναίκα μόνη

Μια γυναίκα μόνη

Μετά το Brexit, η Ευρώπη μετρά ένα προς ένα τα χτυπήματα που δέχεται το οικοδόμημά της. Από την τρέχουσα μεταναστευτική-προσφυγική κρίση, δε, ίσως δεχτεί το πλέον συντριπτικό. Η ευθύνη, όμως, είναι δική της.

Η χρυσή εφεδρεία της Ελλάδας

Η χρυσή εφεδρεία της Ελλάδας

Μόνον υπό έντονα αναπτυξιακούς όρους μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ελκυστικότητα στις επενδύσεις, καινοτομία και ένα «κρυφό όπλο» είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Μπορούμε να τα προσφέρουμε;

Το ένοχο μυστικό των Οινοφύτων

Τόσα χρόνια μνημόνιο, τι κάναμε σε αυτή τη χώρα; Πόσα από τα κακώς κείμενα όντως διορθώθηκαν και τι απομένει να γίνει ώστε να μπορέσει η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της; Όσα γίνονται στα Οινόφυτα ίσως μας φωτίσουν περισσότερο.

Τι φοβάται η Δημοκρατία;

Από ποιον ή από τι απειλείται η Δημοκρατία μας; Οι θεσμοί της δεν λειτουργούν; Οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν υφίστανται; Τόσο εύκολα τα ξεχνάμε όλα αυτά;

Κρατηθείτε…

Πόσο χρήσιμη ή απαραίτητη είναι άραγε μία περίοδος πολιτικής αστάθειας; Θα βοηθούσε την επιστροφή μας στις αγορές ή θα έκανε τη χώρα ελκυστικότερη στις επενδύσεις; Όμως, εκεί θα οδηγηθούμε, εάν στηθεί μία πρόωρη κάλπη.

Το όφελος της κρίσης

Από τη μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε η Ευρώπη στη μεταπολεμική περίοδο, τη μεταναστευτική, η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει ωφελημένη. Ο δρόμος γι' αυτό, δε, βρίσκεται στα ανατολικά σύνορά μας.

Ναυάγιο σε θολά νερά

Και ο γάμος φαίνεται να πηγαίνει στραβά και το μέλλον είναι πλέον άδηλο. Τι είναι σήμερα το Ποτάμι, τι πρεσβεύει και πού στέκεται; Εάν δεν απαντήσει το ίδιο στα ερωτήματα αυτά, στο εκλογικό σώμα τι θα πει;

Η κανονικότητα και πώς να την… ξαναβρούμε

Η ντροπή της Ευρώπης

Είναι χρέος τους

Ζουν ανάμεσά μας…

Με ορίζοντα εκλογών

Το ολισθηρό γερμανικό μονοπάτι

Εδώ είναι… Βαλκάνια

Συναίνεση της ύστατης ώρας

Καλύτερα το μάτι παρά το όνομα!

Η δίκαιη μοιρασιά

v