ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Τράπεζες:

Τράπεζες: "Ο λύκος και εάν εγέρασε…"

Αμετανόητες ως προς τις πρακτικές που μας οδήγησαν στην πιστωτική και οικονομική κρίση εμφανίζονται οι τράπεζες, επαναλαμβάνοντας "αμαρτίες" του παρελθόντος. Το θέμα είναι, όμως, εμείς γιατί το ανεχόμαστε.

Τέλος της

Τέλος της "βολικής σχέσης" τραπεζών-Δημοσίου

Υψηλότερα επιτόκια για τις εκδόσεις του ελληνικού δημοσίου και χαμηλότερα κέρδη για το τραπεζικό σύστημα συνεπάγεται τυχόν περιορισμός των μέτρων τόνωσης της ρευστότητας από την ΕΚΤ. Το γιατί ακολουθεί.

Κυβερνητική αναδίπλωση για Cosco - ΟΛΠ;

Κυβερνητική αναδίπλωση για Cosco - ΟΛΠ;

"Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά" για να λύσουμε τις διαφορές μας, διαβεβαιώνει τον Κινέζο πρέσβη η κ. Λ. Κατσέλη, επιδεικνύοντας πιθανότατα διάθεση αναδίπλωσης της μέχρι τώρα στάσης της στην υπόθεση Cosco-ΟΛΠ.

Χρηματιστηριακή διαφάνεια δύο ταχυτήτων

Χρηματιστηριακή διαφάνεια δύο ταχυτήτων

Στο Χ.Α. φαίνεται ότι υπάρχουν εισηγμένες δύο ταχυτήτων. Κρατικές και μη. Αυτό μαρτυρά ο τρόπος με τον οποίο οι αρμόδιες αρχές τις αντιμετωπίζουν. Η υπόθεση εξελίσσεται και με αφορμή την υπόθεση ΑΤΕ- ΤΤ.

Ο τραπεζίτης με το

Ο τραπεζίτης με το "ανθρώπινο" πρόσωπο

Προϋπόθεση για την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed αποτελεί η προηγούμενη αποκλιμάκωση της ανεργίας, υποστηρίζει ο κ. Τζέιμς Μπούλαρντ, πρόεδρος της "Fed" του Σέιντ Λιούις, στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

Πώς θα μαζέψουν το χρήμα σε ΗΠΑ και Ε.Ε.

"Την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο" θέλουν να κρατήσουν οι δύο κυριότεροι κεντρικοί τραπεζίτες της υφηλίου στον αγώνα κατά της οικονομικής κρίσης αλλά και της αναζωπύρωσης του πληθωρισμού.

Βαθύτερη ύφεση λόγω ελλείμματος - επιτοκίων

Σε έναν απίθανα φαύλο κύκλο, που αναμένεται να έχει ως κατάληξη τη σημαντική καθυστέρηση εξόδου από την τρέχουσα οικονομική ύφεση, εμφανίζονται να οδηγούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Κάνε "πακέτα" τζάμπα...

Χρηματιστήρια χωρίς κανόνες, δίχως διαφάνεια και σχεδόν μηδενικές προμήθειες. "Ο παράδεισος του τρεϊντερά" κερδίζει συνεχώς έδαφος στις ΗΠΑ και απειλεί με λουκέτο NYSE και NASDAQ...

Ένας είναι ο εχθρός, ο προστατευτισμός

"Δόγμα" ίσως παραμένει η φιλοσοφία της "ελεύθερης αγοράς" για την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Όμως η πολιτική του κρατικού παρεμβατισμού, που βοήθησε στην υπέρβαση της κρίσης, θα μας συνοδεύει για καιρό ακόμη…

Το στοίχημα Παπανδρέου στην οικονομία

Γιατί άραγε θα έπρεπε να "κόπτεται" ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας μας έναντι του Συμφώνου Σταθερότητας και της Συνθήκης του Μάαστριχτ;

Έσπειραν τα θεμέλια της επόμενης "φούσκας"

Ε.Ε.: Βαστάτε τα μέτρα γιατί χανόμαστε…

ΧΑ: "Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε;"

Επενδύοντας στον φόβο της κατάρρευσης

Εποπτεία Αγοράς: Μια Αρχή "όλα σε ένα"...

Τραπεζικά παθήματα και μαθήματα…

Τέλος εποχής για οίκους αξιολόγησης

ΗΠΑ: "Ανάκληση" ρευστότητας έως 600 δισ. δολ.

Ώρα για χρηματιστηριακά δικαστήρια;

Οι τράπεζες και πώς να μην τις πειράξετε…

v