Τα σκάνδαλα "ποτέ δεν πεθαίνουν" στην Ελλάδα

Η συνεχιζόμενη εμπλοκή του κράτους στην επιχειρηματική ζωή του τόπου παρέχει το έδαφος για την επανάληψη σκανδάλων προμηθειών τύπου Siemens και ταυτόχρονα εγκλωβίζει την οικονομία. Πότε θα λήξει;

Τα σκάνδαλα ποτέ δεν πεθαίνουν στην Ελλάδα
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Αν κάνουμε μόλις ένα βήμα πίσω από το απίστευτο θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται ενώπιόν μας αυτές τις ημέρες, τι θα δούμε;

Θα δούμε την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε από την υπόθεση Siemens, δίχως όμως να μπορεί να προσδιορίσει τη ζημία αυτή.

Θα δούμε, επίσης, την ίδια επιτροπή να ζητεί τη συνέχιση της διερεύνησης επί πολιτικών προσώπων, τα οποία υποδεικνύει φύρδην-μίγδην, κατόπιν "παρασκηνιακών διαβουλεύσεων", δίχως όμως να έχει μπει καν στον κόπο να στοιχειοθετήσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους ζητεί τη συνέχιση αυτής της διερεύνησης ή να έχει εξετάσει ορισμένα από τα πρόσωπα που παραπέμπει.

Τέλος, θα δούμε την ελληνική πολιτεία, διά χειρός του υπουργού Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, να ομολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, την αδυναμία των εντεταλμένων οργάνων της να διαλευκάνουν την υπόθεση και να ζητεί από την ίδια τη Siemens να τη συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή.

Και μάλιστα μέσω μιας επιστολής με την οποία καθίσταται γνωστό, κατά τρόπο διπλωματικό, πλην όμως απολύτως σαφή, ότι "η Ελληνική Δημοκρατία θα αναζητήσει με κάθε πρόσφορο μέσο την ανόρθωση της δικής της άμεσης ζημίας από τις φαύλες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν από την εταιρία σας. Το ίδιο προφανώς αναμένεται να πράξουν και οι διοικήσεις των ζημιωθέντων εταιριών όπως επιβάλλει ο νόμος"…

Αν μη τι άλλο, ένα γνήσιο θέατρο του παραλόγου και μάλιστα για μια υπόθεση στην οποία υπάρχουν τουλάχιστον δύο καταγεγραμμένες ομολογίες πολιτικών προσώπων ότι έλαβαν χρήματα από τη συγκεκριμένη εταιρία.

Θα αναρωτηθείτε, ίσως, τι το "καινούργιο" για τα δεδομένα της χώρας μας υπάρχει σε όλα αυτά.

Τίποτε είναι η απάντηση.

Όπως τίποτε το καινούργιο δεν συνιστούν και οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την εγκατάλειψη αλλά και τον βανδαλισμό που έχουν υποστεί ολοκαίνουργιες και πανάκριβες αμαξοστοιχίες στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα.

Αμαξοστοιχίες αντίστοιχες, αν όχι και οι συγκεκριμένες, για τις οποίες φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens ο ΟΣΕ.

Προσβολή στην ύβρη, με άλλα λόγια.

Αδιαφάνεια και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, σε μια εποχή όπου οι πολίτες αυτής της χώρας στενάζουν υπό το βάρος της οικονομικής ύφεσης και της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μια κατάσταση η οποία επαναφέρει με τρόπο επιτακτικό το αίτημα για την πλήρη και ολοσχερή απεμπλοκή του Δημοσίου από κάθε λογής επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κακά τα ψέματα, φίλτατοι.

Η εμπλοκή του Δημοσίου στην επιχειρηματική ζωή του τόπου προσέφερε επί χρόνια έδαφος ανάπτυξης νοσηρών φαινομένων, που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάντια της χώρας.

Πότε επιτέλους θα τερματιστεί;

Εν τέλει, εάν το κράτος επιθυμεί να ασκεί κοινωνική πολιτική, γιατί δεν επιδοτεί απευθείας το κόμιστρο των επιβατών που επιθυμεί να συνδράμει, εφόσον κρίνει ότι έχει χρήματα να το πράξει;

Είναι ανάγκη να κάνει τους φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας ιδιοκτήτες του ΟΣΕ για να το καταφέρει;


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v